Home Bedrijfsvakschool Techniek Drenthe levert succesvol jonge beroeps verspaners af
Bedrijfsvakschool Techniek Drenthe levert succesvol jonge beroeps verspaners af
19/09/2017 - 16:00

Veertien jonge vakmensen zijn succesvol opgeleid en met mbo-diploma aan het werk in de metaalbranche en de volgende veertien komen eraan. Het opleidingstraject van Bedrijfsvakschool Techniek Drenthe en Drenthe College heeft hiermee een mooie start gemaakt. En geeft het samen een vervolg om de continuïteit te waarborgen voor de regionale bedrijven.

 

Dankzij het initiatief van een drietal techniek bedrijven uit de regio Zuidoost Drenthe om samen met Drenthe College nieuwe jonge vakmensen op te leiden worden er nu concrete resultaten geboekt. Samen zetten ze zich in om jongeren te interesseren voor techniek. Er is gestart op het gebied van verspanen. Hiervoor is namelijk het tekort aan personeel het grootst. Verspanen is het vormgeven van materialen door het verwijderen van materiaal totdat de gewenste vorm is bereikt. Dit kan o.a. door middel van slijpen, zagen, boren, frezen en draaien.

 

De stichting Bedrijfsvakschool Techniek Drenthe (BVT Drenthe) wil jongeren na het vmbo een baan aanbieden waarin ze werken en leren kunnen combineren. Een tweejarig of driejarig traject waarin de jongere zeker is van werk en een goede opleiding (schoolgeld, studieboeken en lesmateriaal worden volledig vergoed door BVT Drenthe) en direct in dienst van de stichting. De opleidingen Verspaner en Allround verspaner zijn op mbo-niveau 2 en 3. De stichting zit in het pand van het Drenthe College aan de Anna Paulownalaan in Emmen en werkt nauw samen met Drenthe College.

Een op maat gemaakt onderwijsprogramma is toegesneden op de individuele wensen van de aangesloten bedrijven. Er wordt gewerkt op up to date machines die ook binnen de deelnemende bedrijven staan.

 

Bedrijfsvakschool Techniek Drenthe

In de BVT Drenthe werken op dit moment twintig verschillende bedrijven samen om vakmensen op te leiden. Alle bedrijven bevestigen het belang van en de noodzaak voor een goede passende vakopleiding. Technische vakmensen zijn nu en de komende jaren onmisbaar voor ons werk. We maken verschillende onderdelen voor nationale en internationale klanten. Nauwkeurig precisiewerk zoals bijvoorbeeld voor: onderdelen van een vliegtuig, (laboratorium)instrumenten, onderdelen van motoren, delen van schepen, matrijzen voor allerlei kunststofproducten of delen voor hydraulische systemen, etc.

 

Aangesloten bedrijven: Landes high end Machining, Machinefabriek Emmen, Tooling Holland, Vossebelt, Betech, Slijptechniek Noord, EMD, Hardmetaalslijperij Muter, KSP, VTS,Holman , Büter, DMH, Meprof, Fokker, Kampen industrial Care, Repak, Tebra, Nautical en Arbo pompen.

 

 

 

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier