Home Bedrijven - Erkend leerbedrijf
Titel: 
Erkend leerbedrijf

Voordat een bedrijf als stagebieder aan de slag kan, heeft het  een officiële erkenning nodig. Deze wordt  verzorgd door één van de kenniscentra voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven. In principe is het voor ieder bedrijf of stichting in Nederland mogelijk om een erkend leerbedrijf te worden als tenminste aan de volgende twee voorwaarden kan worden voldaan:

  • Het bedrijf is in staat om studenten op te leiden.
  • Het bedrijf is bereid om studenten op te leiden.

Naast deze twee belangrijkste voorwaarden dient een bedrijf aan meer specifieke voorwaarden te voldoen die verschillen per branche. Wanneer u een erkend leerbedrijf wilt worden, kunt u dat aanvragen bij het kenniscentrum van uw branche. U kunt zich aanmelden bij de kenniscentra door direct telefonisch contact op te nemen of door het aanmeldformulier te gebruiken wat u kunt vinden op de websites van de kenniscentra.  Nadat u zich heeft aangemeld zal een adviseur van het betreffende kenniscentrum contact met u opnemen voor een bezoek aan uw bedrijf. Hij of zij bespreekt dan met u voor welke functies en opleiding erkenningen worden verleend. Klik hier voor de 17 verschillende kenniscentra in Nederland. Dit geldt nog tot 1 augustus 2015; Daarna kunt u contact opnemen met de Stichting Bedrijfsleven Beroepsonderwijs (SBB).

Heeft u al een erkenning als leerbedrijf en heeft u de laatste tijd geen stagiaires begeleid, maar ziet u daartoe nu wel weer mogelijkheden, vul dan onderstaand antwoordformulier in. Drenthe College neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de stage-mogelijkheden in kaart te brengen. Bellen kan natuurlijk ook: 088-1884444.

Subsidie praktijkleren

Sinds 1 januari 2014 is de subsidieregeling Praktijkleren van kracht. Hieronder vindt u daarvan een samenvatting. Lees verder

 

 

 

 

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier