Bijscholing

Binnen Drenthe College streven wij er niet alleen naar om de beste mbo-studies aan te bieden, maar ook voor bijscholing te staan. Samen heeft Drenthe College in combinatie met andere noordelijke mbo’s de handen ineen geslagen om kosteloze* bijscholingscursussen aan te kunnen bieden met NL Leert Door. Maar waarom is bijscholing nu zo belangrijk en interessant?

Bijscholing is belangrijk om up-to-date te blijven met snelle veranderingen en nieuwe dingen te leren. De meeste mensen die aan een nieuwe baan beginnen, vergeten soms om door te blijven leren. Door jezelf te blijven ontwikkelen, vergroot je niet alleen je eigen kennis, maar creëer je ook een hogere marktwaarde voor jezelf. Deze waarde is van groot belang in het werkveld tijdens je huidige werk of de zoektocht naar ander werk. Zo zorg jij ervoor dat je sterk in je schoenen staat en een heleboel kennis op zak hebt.

Als werkgever wil je het beste voor je werknemers. Door cursussen te kunnen aanbieden en een erkend mbo-certificaat te behalen, biedt dit veel mogelijkheden. Je werknemers blijven zo up-to-date met alle kennis en bied je een fijne leeromgeving waar zij zich kunnen ontwikkelen. Ook zorgt dit voor een sterk team met veel waardevolle kennis dat extra bijdrage kan leveren aan de prestaties van het bedrijf.

Benieuwd naar het aanbod van Drenthe College? Drenthe College biedt sinds september 2021 verschillende cursussen aan. Deze cursussen zijn gefocust op verschillende vakgebieden en vinden plaats in Emmen, Assen en/of Meppel. Binnen het aanbod NL Leert Door zijn er verschillende vakgebieden. Sommige hiervan overkoepelen met elkaar. De verschillende vakgebieden binnen NL Leert Door bestaan uit:

Contact

Ja, ik wil graag vrijblijvend advies ontvangen!

Ben je benieuwd naar het totale scholingsaanbod? Bekijk het gehele overzicht van de bijscholingscursussen in Noord Nederland. Meer weten of kijken welke maatwerkoplosssing bij jou past? Neem contact op met Susan Wessels, adviseur van Leven Lang Ontwikkelen. Bel 06-27070815 of mail naar s.wessels@drenthecollege.nl.

 

Hoe maakt Drenthe College dit mogelijk? In het voorjaar 2021 is vanuit de overheid geld vrijgegeven voor een subsidieregeling NL Leert Door. Deze subsidie maakt het mogelijk voor werkenden en werkzoekende om zich te blijven ontwikkelen, zodat ze het werk beter kunnen doen of de kansen vergroten in de zoektocht naar een baan. Meer weten over deze subsidieregeling? Kijk hier voor meer info.

 

*In sommige gevallen wordt de werkgever wel om een bijdrage gevraagd.