MBO opleidingen, trainingen en cursussen voor volwassenen

Alles wat je voldoende aandacht geeft groeit!

ontwikkel

Groei door met DC voor bedrijven

Je moet ontwikkelen, want je wilt vooruit. Met je medewerkers en je organisatie. Bij DC voor bedrijven helpen we je verder. Wij bieden opleidingsmogelijkheden speciaal voor organisaties, werkenden en werkzoekenden. Gegeven door de ervaren docenten van Drenthe College en altijd passend bij de leer- en ontwikkelvraag van jouw bedrijf of branche.

 

Kwaliteit gegarandeerd

Wij gaan voor het verhogen van bekwaamheid, op peil houden van bevoegdheden en het verbeteren van vaardigheden. Elk traject sluiten wij af met een getuigschrift, erkend mbo-certificaat of een volwaardig mbo-diploma als kwaliteitsgarantie.

Onderwijs op maat

Door oog te hebben voor het niveau, de competenties en de groeiwensen van jouw medewerkers hebben wij snel de leerwensen in beeld. Wij sluiten hier naadloos op aan met precies die opleiding of cursus die daar bij past.

Maatwerk voor uw organisatie?

Wij willen de regio én de mensen laten groeien. Een leven lang ontwikkelen vinden we daarom belangrijk. Vaak is er behoefte aan maatwerk. Hier spelen wij graag op in met speciale maatwerktrajecten. Dit kunnen kortlopende trajecten zijn, maar ook diplomagerichte opleidingen of een opleiding in de derde leerweg.

Derde leerweg in het kort:

 • De opleiding voldoet aan alle eisen van de onderwijsinspectie. De derde leerweg leidt dan ook op tot een landelijk erkend mbo-diploma.
 • Qua inhoud lijkt de opleiding op een BBL-traject, maar het kent geen wettelijk vastgestelde urennorm of studieduur.
 • De totale opleidingsduur is korter, omdat er minder tijd wordt besteed aan beroepspraktijkvorming.
 • De opleiding wordt niet gefinancierd door OC&W. De derde leerweg is dus duurder dan een reguliere opleiding. Daar staat tegenover dat de derde leerweg sneller en flexibeler is.

Samen met Drenthe College hebben we gekeken naar de huidige kennis en vaardigheden van onze medewerkers. Hierdoor ontstond overzicht en kregen we in kaart welke medewerkers welke cursussen en opleidingen nodig hadden.

Wat bieden wij jouw organisatie?

 • Diplomagerichte bedrijfsopleidingen (bbl)

  Voor jouw organisatie ontwikkelde opleidingen voor  groepen medewerkers

  Op zoek naar een combinatie van werken en leren voor je medewerkers met een erkend mbo-diploma als resultaat? Bij DC bieden we diplomagerichte BBL-bedrijfsopleidingen waar voorbeelden, opdrachten en cases toegespitst kunnen worden op jouw organisatie. Combineren met een maatwerkvraagstuk? Geen probleem. 

 • Scholingstrajecten met mbo certificaat

  Keuzedelen voor jouw medewerkers met een mbo certificaat

  Keuzedelen zijn onderdelen van een mbo opleiding die apart gevolgd kunnen worden. Dat betekent dat je de onderdelen kunt kiezen die relevant zijn voor jouw organisatie en jouw medewerkers niet een gehele mbo opleiding hoeven te volgen.

  Mocht een deelnemer alsnog de gehele mbo opleiding willen gaan volgen en hij heeft het mbo certificaat al ontvangen, dan krijgt de deelnemer een (mogelijke) vrijstelling voor het betreffende onderdeel in de te volgen mbo opleiding. 

  De keuzedelen worden gegeven door de ervaren docenten van Drenthe College. De inhoud is generiek maar de voorbeelden kunnen worden afgestemd op jouw vakgebied en organisatie. 

  Naast cursussen die een mbo-certificaat opleveren, bieden we ook cursussen die een branche certificaat opleveren. Denk hierbij aan een VVE-certificaat.

 • Cursussen en trainingen met getuigschrift

  Naast diplomatrajecten en trajecten met mbo-certificaat biedt Drenthe College ook scholingstrajecten die speciaal voor de markt zijn ontwikkeld. Deelnemers ontvangen na afronding van de cursus of training een bewijs van deelname in de vorm van een getuigschrift. 

  Een voordeel van deze vorm van scholing is dat de cursus of training samengesteld kan worden op basis van de vraag van de werkgever. 

 • Een groot deel van ons onderwijs vindt plaats op de locaties van Drenthe College. Op verzoek kunnen we de scholing ook in-company  verzorgen. Dit is vooral voor de werkgever voordelig wanneer meerdere medewerkers in dezelfde periode geschoold moeten worden.

 • Drenthe College voelt zich verantwoordelijk voor de beste scholing van toekomstige én huidige werknemers. Bij ons ontvangen cursisten meer dan een diploma of certificaat, ze groeien als persoon, verleggen grenzen en leren zichzelf kennen. Zo zorgen wij voor een reële kans op werk of een mooie vervolgstap in de loopbaan bij de huidige werkgever. Met ons scholingsaanbod zijn we persoonlijk, dichtbij en zichtbaar in de regio. We zijn betrouwbaar en hebben een no-nonsens mentaliteit. Talent ontwikkelen in én talent binden aan de regio: dat is waar wij voor staan.

 • Afhankelijk van jouw wensen en de mogelijkheden binnen de bedrijfsopleiding of cursus, wordt het scholingstraject afgesloten met een certificaat, diploma, branchecertificaat of Bewijs van deelname.

 

Vragen of advies op maat?

hieronder een aantal voorbeelden van maatwerk cursussen

Maatwerk voor uw organisatie

Inzicht Energiebesparing

Assen | Emmen | Meppel

Basiscursus Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Meppel | Assen | Emmen

Voeding en Hospitality in Zorg & Welzijn

Assen | Emmen | Meppel

Basiscursus Zorg voor Voeding

Emmen

adviseurs

Maak een afspraak

Benieuwd wat Drenthe College voor jou of jouw organisatie kan betekenen op het gebied van volwassenonderwijs, bedrijfsopleidingen en/of cursussen. Onze adviseurs Leven Lang Ontwikkelen staan voor je klaar en komen graag in contact. Vul direct ons contactformulier in en één van onze adviseurs neemt contact met jou op.

E-mail: llo@drenthecollege.nl
Telefoon: 088 188 4444
WhatsApp: 06 3022 9732

 Vul het contactformulier in