Maatwerk

Wij willen de regio én de mensen laten groeien. Een leven lang ontwikkelen vinden we daarom belangrijk. Je bent namelijk nooit uitgeleerd. Naast ons reguliere opleidingsaanbod bieden we om- en bijscholingscursussen aan. Met ons maatwerk voldoen we aan de vraag van de cursist en/of de werkgever.

 Scholing op maat
Vanuit bedrijven en instellingen is er soms behoefte aan maatwerk. Met ons onderwijs spelen we daarop in met speciale maatwerktrajecten. Dit kunnen kortlopende trajecten zijn, maar ook diplomagerichte opleidingen of een opleiding in de derde leerweg. Graag gaan we met jou in gesprek om de mogelijkheden te bespreken en een maatwerktraject op te stellen.

Derde leerweg in het kort:

  • De opleiding voldoet aan alle eisen van de onderwijsinspectie. De derde leerweg leidt dan ook op tot een landelijk erkend mbo-diploma.
  • Qua inhoud lijkt de opleiding op een BBL-traject, maar het kent geen wettelijk vastgestelde urennorm of studieduur.
  • De totale opleidingsduur is korter, omdat er minder tijd wordt besteed aan beroepspraktijkvorming.
  • De opleiding wordt niet gefinancierd door OC&W. De derde leerweg is dus duurder dan een reguliere opleiding. Daar staat tegenover dat de derde leerweg sneller en flexibeler is.

Bij DC of in-company
Een groot deel van ons onderwijs vindt plaats op de locaties van Drenthe College. Op verzoek kunnen we de scholing ook in-company  verzorgen. Dit is vooral voor de werkgever voordelig wanneer meerdere medewerkers in dezelfde periode geschoold moeten worden.

Meer dan een diploma
Drenthe College voelt zich verantwoordelijk voor de beste scholing van toekomstige én huidige werknemers. Bij ons ontvangen cursisten meer dan een diploma of certificaat, ze groeien als persoon, verleggen grenzen en leren zichzelf kennen. Zo zorgen wij voor een reële kans op werk of een mooie vervolgstap in de loopbaan bij de huidige werkgever. Met ons scholingsaanbod zijn we persoonlijk, dichtbij en zichtbaar in de regio. We zijn betrouwbaar en hebben een no-nonsens mentaliteit. Talent ontwikkelen in én talent binden aan de regio: dat is waar wij voor staan.

Bewijs van afsluiting
Afhankelijk van jouw wensen en de mogelijkheden binnen de bedrijfsopleiding of cursus, wordt het scholingstraject afgesloten met een certificaat, diploma, branchecertificaat of Bewijs van deelname.

Leveringsvoorwaarden contractactiviteiten 2023

Vragen of advies op maat?