Omscholen naar ICT

Omscholing ICT

Toe aan een nieuwe uitdaging, groeien binnen je huidige baan of de kans op een baan vergroten door om- of bijscholing? Bij Drenthe College kan jij jezelf een leven lang ontwikkelen. Ontwikkel je technische skills en geef je carrière een boost binnen Informatie- en Communicatietechnologie (ICT).

Bekijk hier al onze ICT cursussen

Carrière in een veelzijdige branche

Verbreed je kansen en laat je omscholen voor een baan in de ICT! De ICT-branche is een veelzijdige branche: van softwareontwikkeling tot systeembeheer en van de automatisering van kantoorwerkplekken tot alle mobiele devices waar iedereen tegenwoordig gebruik van maakt. Daarnaast is er op dit moment een enorm tekort aan ICT-professionals, waardoor er een grote vraag naar is die alleen maar gaat toenemen!

Hoe kan ik mij laten om- of bijscholen naar ICT?

Voordat je begint aan jouw carrière in de ICT moet je eerst de keuze maken tussen systeembeheer of softwareontwikkeling. Wil je liever computers en servers gaan beheren en installeren, of wil je liever software gaan ontwikkelen? Bij Drenthe College is het mogelijk om cursussen te volgen voor bijscholing, maar zijn er ook maatwerkmogelijkheden tot omscholing! Wil je hier graag extra informatie over, neem dan contact op met een van onze adviseurs Leven Lang Ontwikkelen.

Mogelijkheden

Drenthe College heeft een uitgebreid aanbod aan systeembeheer cursussen. Van basiscertificaat ECDL tot uitdagende compTIA cursussen over bijvoorbeeld, IT Fundamentals, Network, Security of Server toepassingen. Ook is het mogelijk om een HTML cursus te volgen waar je zelf leert een website te bouwen zonder het gebruik van software! Naast onze standaard ICT cursussen kun je ook altijd in gesprek met een adviseur Leven Lang Ontwikkelen voor Maatwerkmogelijkheden.

Wat kun je verwachten

  • Cursusduur variërend van 9 tot 23 weken, afhankelijk van de cursus.
  • Te volgen in Assen of Emmen.
  • Inclusief bewijs van deelname of certificaat.
  • Persoonlijke begeleiding.
  • Maatwerkmogelijkheden tot omscholing naar ICT.

Meer weten?

Meer weten over de over opleidingen en cursussen binnen de ICT onderwijswereld, schroom dan niet om eens contact op te nemen met een van onze adviseurs Leven Lang Ontwikkelen. Zij helpen jou graag verder.