Omscholen op latere leeftijd

Op latere leeftijd omscholen

Denk je aan een carrièreswitch? Zit je binnen je huidige functie niet meer op je plek en wil je het liefst een ander carrièrepad inslaan? Steeds vaker kiezen volwassen ervoor om op latere leeftijd weer terug te gaan naar school. Dit is niet gek, want juist als je ouder bent weet je wat je wil. Bij Drenthe College kan jij jezelf een leven lang ontwikkelen. Lees hier hoe je dat aanpakt of bekijk onze opleidingsmogelijkheden.

Waarom kiezen voor omscholing op latere leeftijd?

  • Geen plezier; Werken kost je significant meer energie dan dat het je geeft. Leuk werk geeft je voldoening en plezier.
  • Uitdaging; Je zoekt meer uitdaging in je werk.
  • Toe aan verandering; Soms wil je gewoon iets nieuws en heb je net het laatste duwtje nodig.
  • Geen toekomstperspectief; In sommige beroepsgroepen zijn de banen schaars, waardoor je moeilijk aan een (vaste) baan komt en mis je de juiste opleiding voor een ander vakgebied.
  • Werkloos; Je bent hard op zoek naar een baan en je wilt je arbeidskansen voor jezelf vergroten.

 

Ervaringen over omscholen op latere leeftijd

Het kan erg spannend zijn om een compleet nieuwe weg in te slaan op latere leeftijd, dat snappen wij bij Drenthe College maar al te goed. Het is echter nooit een verkeerd moment om het over een andere boeg te gooien. Lees hieronder enkele ervaringen van studenten die zich hebben laten omscholen op latere leeftijd.

Rolanda: ‘’Een BBL-opleiding was voor mij ideaal omdat ik hierdoor ook een inkomen had. Aan het begin vond ik het wel spannend om weer te studeren, maar het is me meegevallen. Ik raad anderen een BBL-opleiding dan ook zeker aan. Wat je leert, kan je gelijk in de praktijk uitvoeren. Dat vond ik heel fijn en leerzaam. In ging twee dagen naar school en moest minimaal 16 uur per week werkervaring op doen bij mijn werkgever. Tijdens mijn werk mocht ik ook een bepaalde tijd bezig met mijn schoolopdrachten. Dat vond ik ideaal.’’ Lees hier het hele verhaal van Rolanda.

Gerrit: "Ik ben 53 jaar en volg de BBL-opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen (niveau 4) in Meppel. Na 34 jaar opnieuw aan de studie. Woensdag is mijn schooldag en daarnaast werk ik bij Trajectum. Dit is een behandelkliniek binnen de forensische zorg. Trajectum behandelt mensen met o.a. een alcohol- of drugsverslaving. Ik raad anderen het zeker aan om een BBL-opleiding te volgen. Het is een mooie combinatie van werken en leren. De theorie kan je toepassen op de werkvloer. In het begin moest ik wel mijn weg hierin vinden. Na 34 jaar moest ik opnieuw aan de studie. Maar met behulp van mijn loopbaanbegeleider en het team waar ik mee werk is het gelukt om hierin mijn draai te vinden.’’ Lees hier het hele verhaal van Gerrit.

 

Bekijk ons aanbod en laat je inspireren

Ontdek welk vakgebied het beste bij je past, kies per vakgebied uit een ruim aanbod aan opleidingen en cursussen. Bekijk hier ons aanbod.

Contact

Ja, ik wil graag vrijblijvend advies ontvangen!

Drenthe College wil de regio én de mensen laten groeien. Naast reguliere mbo-opleidingen bieden we om-en bijscholingsmogelijkheden aan in de sectoren: techniek, bouw, horeca, ICT, zorg en welzijn. Vul direct ons contactformulier in en één van onze adviseurs neemt contact met jou op.

Adviseurs Leven Lang Ontwikkelen