Omscholen Zorg & Welzijn

Omscholen naar zorg en welzijn!

Haal jij ook graag het beste uit jezelf, wil jij je ook blijven ontwikkelen of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Jong of oud, je bent nooit uitgeleerd. Door omscholing vergroot jij je baankansen en kom je meer te weten over ontwikkelingen en inzichten in jouw vakgebied. Drenthe College heeft een uitgebreid aanbod aan opleidingen en cursussen in jouw vakgebied.

Bekijk hier al onze Zorg en Welzijn opleidingen

Werken in zorg en welzijn

De zorgsector neemt een steeds belangrijkere positie in op de arbeidsmarkt. Er is steeds meer behoefte aan geschikt zorgpersoneel. Het personeelstekort in de zorg wordt steeds groter, terwijl de sector te maken heeft met een toenemende zorgvraag. Omscholen naar een beroep in zorg en welzijn hoeft niet lastig te zijn of lang te duren. Drenthe College heeft een scala aan zorgopleidingen en cursussen variërend van Verzorgende-IG en Verpleegkundige tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. Ben jij nieuwsgierig, assertief, betrokken, empatisch en integer? Bekijk dan snel ons aanbod zorg en welzijnopleidingen

Vooruitzicht in de zorg en welzijn

De vooruitzichten van een opleiding in zorg en welzijn zijn erg optimistisch. Er zijn veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Tijdens een mbo-opleiding in de zorg en welzijn doe je veel werk- en praktijkervaring op. Het komt vaak voor dat mbo-verpleegkundigen zich verder ontwikkelen tot verpleegkundige op hbo-niveau.

Wat kun je verwachten

Bij ons kun je kiezen voor diverse vakopleidingen (BOL/BBL), cursussen, voorschakel- of maatwerktrajecten.

  • Persoonlijke begeleiding.
  • Mogelijkheid om jouw opleiding te versnellen of intensiveren; verkorte trajecten voor volwassenen met een vooropleiding in de zorg
  • Te volgen in Meppel, Assen of Emmen.

Meer weten?

Meer weten over de over opleidingen en cursussen binnen de Zorg & Welzijn onderwijswereld, schroom dan niet om eens contact op te nemen met een van onze adviseurs Leven Lang Ontwikkelen. Zij helpen jou graag verder. Neem contact met ons op.

 

Ervaring van Rudie (45 jaar) over omscholen naar de Zorg

Het kan erg spannend zijn om een compleet nieuwe weg in te slaan naar een ander werkveld, dat snappen wij bij Drenthe College maar al te goed. Het is echter nooit een verkeerd moment om het over een andere boeg te gooien, zo heeft Rudie dat ook gedaan. Van 20 jaar werkzaam bij de Rabobank naar een omscholingstraject bij Drenthe College.

Rudie over omscholen naar de Zorg: “Voor mijn omgeving kwam mijn omscholing denk ik niet als een verrassing. Ik heb het vaker gehad over een opleiding in de zorg en ook heb ik meerdere open dagen van mbo-scholen bezocht. Maar de eerste stap heb ik toen niet durven te zetten. Het was even wennen om weer in de schoolbanken te zitten, maar ook een leuke afwisseling met mijn werk. Ik raad de BBL-opleiding Verzorgende-IG zeker aan. Je leert toch het meest in de praktijk.” Lees hier het volledige verhaal.

Meld je nu aan

Enthousiast geworden? Bekijk onze Zorg en Welzijn opleidingen en meld je aan!

Over omscholingstraject mbo-Verpleegkundige

"Met dit Omscholingstraject wil ik graag het verschil maken." - Ewoud Kuilman