Home CDA-kamerlid op werkbezoek bij DC
CDA-kamerlid op werkbezoek bij DC
02/07/2019 - 10:00

CDA-Tweede Kamerlid Anne Kuik is vrijdag 28 juni op werkbezoek geweest bij Drenthe College. Zij wilde zich graag laten informeren over een aantal actuele thema’s.

Daartoe waren naast een aantal collega’s, ook twee vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (Alfred  Veldsink van Harwig en André Belt van Treant) bij het bezoek. Ook waren drie studenten bij de discussie aanwezig (Bert-Jan Oldenburger – Emmen; Sanne Bossema – Meppel en Timon van Engen – Emmen). Het Kamerlid maakte veel en graag gebruik van de mogelijkheid om zich in een heel spontane discussie en een rondleiding door het gebouw van DC Tech breed te laten informeren.

Mare Riemersma verzorgde het welkomstwoord en een korte introductie van Drenthe College en Anja Hulshof (Energy College) en Liesbeth Horstmann vertelden over het project Gas 2.0 en de kansen die dat project biedt.

Tijdens deze presentaties werden regelmatig vragen gesteld en ontstond een levendige discussie.  Zo wilde het Kamerlid graag weten hoe het technisch onderwijs zich in de regio ontwikkelt. André Belt: “Het aanbod van goed geschoold personeel in deze regio is een punt van grote zorg”. Renate Renkema : “Recentelijk hebben we één technische opleiding moeten sluiten vanwege de snelheid van de ontwikkelingen in het werkveld; maar verder bieden we een stabiel opleidingsaanbod in Techniek waarbij we constant in overleg zijn en blijven met het werkveld."

Anne Kuik wilde verder weten hoe Drenthe College omgaat met zij-instromers (Mare Riemersma: “Zij-instroom is voor ons erg belangrijk en we zien met enige zorg dat er een structureel tekort is aan beurzen om zij-instromers op te leiden”), wat onze ervaringen zijn met de keuzedelen, het vak Burgerschap en Laaggeletterdheid.

 

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier