Home In colonne naar het diploma
In colonne naar het diploma
09/07/2019 - 21:15

Studenten van de chauffeursopleiding Drenthe College gingen vanavond al toeterend om colonne door Emmen. Zij reden van het Stadionplein in Emmen naar de Anna Paulownalaan om daar hun diploma in ontvangst te nemen.

Even voor half 7 is het een drukte van belang aan het Stadionplein. Van alle kanten komen verschillende vrachtwagens al duidelijk hoorbaar aangereden. Studenten begroeten elkaar met een “Hey man! Mooi dat je er bent!” terwijl ondertussen de vrachtwagen van de ander uitvoerig wordt gekeurd. “Hij is net vandaag opnieuw gestickerd”, glundert één van de studenten vol trots.

De BBL-studenten komen uit alle windstreken om in Emmen hun studie te volgen. Een keuze die niet uit de lucht komt vallen, de opleiding staat al drie jaar op 1 in de Mbo-keuzegids en is daarmee verreweg de beste in Nederland. De studie is veel leren in de praktijk, de studenten zijn 4 dagen per week in de transportsector te vinden. Dit jaar ontvangen 17 studenten hun diploma, waarvan twee stoere dames. Docent Transport & Logistiek Martin Alserda: “We zijn er trots op dat we wederom vakmensen veilig de weg op kunnen sturen. En elk jaar blijft de diplomering een belevenis met de colonne. Het blijft een mooi gezicht om de studenten met hun wagen te zien. Daar doe je het voor.”Tegen 7 uur vertrekt de colonne naar de Anna Paulownalaan in Emmen, de thuisbasis voor de opleiding Chauffeur wegvervoer. Daar staat de parkeerplaats al vol met familie en vrienden die de studenten ongeduldig opwachten. “Het blijft toch wel een momentje om dit mee te maken hoor!” lacht één van de moeders. “Zo mooi dat ze dit op deze manier samen kunnen afsluiten.” In de verte klinken ondertussen de toeters van de vrachtwagens. Wanneer de colonne een vijftal minuten later in zicht komt gaan de camera’s omhoog. Een moment om vast te leggen voor later.

Na het gezamenlijke fotomoment, met reacties als “Oh, moeten we voor de Scania? Ik heb toch liever de DAF” en “Man, niet zo zeuren, het is de mooiste van allemaal!” is het tijd om het diploma dan eindelijk in ontvangst te mogen nemen. Na 2 jaar studeren gaan ze allemaal aan het werk. En op naar veel veilige kilometers.

Hoe zo'n colonne in het echt is? Dat zie je hier. 

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier