Home Dc start Entree opleidingen Assistent horeca voeding en voedingindustrie
Geselecteerd
Print paginaDirect aanmelden

Assistent horeca, voeding en voedingindustrie

Samenvatting opleiding:

BOL
Opleidingen in het mbo zijn op twee manieren te volgen. Dit worden 'leerwegen' genoemd:
- Beroeps Opleidende Leerweg (BOL)
- Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je voor het grootste deel van de tijd naar school. Daarnaast vormt stage (beroepspraktijkvorming) een wezenlijk onderdeel van je opleiding.

BBL
Bij een BBL-opleiding heb je een baan van 18-20 uur per week, waar je het beroep dus voor een belangrijk deel in de praktijk leert. Daarnaast ga je één dag of een middag en een avond in de week voor de theorielessen naar school. Informeer bij je studieadviseur naar de precieze voorwaarden bij de opleiding van jouw keuze.
niveau 1, Assen Anne de Vriesstraat
Duur: 1 jaar
De opleiding
Bij de opleiding wordt gewerkt in kleine groepen. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding. Je krijgt aan het begin van de opleiding een coach/stagebegeleider toegewezen. Je gaat naar school en je loopt stage. Na deze opleiding weet je wat je moet kunnen om als assistent aan de slag te gaan, maar ook weet je welke werkhouding je aan moet nemen bij een bedrijf om zo goed mogelijk in het team te passen. Natuurlijk kun je na deze opleiding nog doorleren voor een meer vakgerichte opleiding om het beroep van jouw keuze te gaan uitoefenen.

Verder studeren?
- Gastheer/gastvrouw, niveau 2
- Kok, niveau 2

Wat leer je tijdens de opleiding
  • - Elk beroep heeft een aantal herkenbare hoofdonderdelen; dat zijn kerntaken. Tijdens de opleiding werk je aan die kerntaken met de daarbij behorende theorie- en praktijkopdrachten, theorielessen en beroepspraktijkvorming (BPV).
  • - Daarnaast krijg je algemeen vormende vakken zoals: Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap.
Het beroep
Met een opleiding tot assistent horeca, voeding of voedingsindustrie kun je op heel veel plekken terecht. Zo kun je aan de slag in de voedings- en mengvoederindustrie, in de horeca en de sector brood- en banket.
Je helpt bijvoorbeeld mee in de keuken van een restaurant of je pakt verse producten in bij een voedingsmiddelenfabriek. Bij jouw werk let je altijd scherp op de hygiëne: van jezelf en op de werkvloer. Daarnaast vind je leuk om met mensen om te gaan en vind je het leuk om iets voor een ander te doen.


Aan het werk?
Je kunt aan de slag bij bijvoorbeeld bedrijfskantines, broodjeszaken, recreatie- of pretparken, hotels, een sportcomplex, conferentieoord of vergadercentrum.

Alles over deze opleiding

Toelating

Algemene toelatingsvoorwaarden
Je hebt voor deze opleiding geen vooropleiding nodig.
Extra toelatingsvoorwaarden
Voor deze opleiding zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

Stage

Algemene stage
Tijdens je opleiding ga je drie dagen per week naar school, daar krijg je de lesstof van de diverse vakken aangeboden.
Twee dagen in de week loop je stage in een bedrijf die past in de opleidingsrichting die je gekozen hebt.
Zo kun je direct dat wat je op school hebt geleerd in de praktijk brengen.
Extra informatie met betrekking tot stage
Voor de stage van deze opleiding zijn geen specifieke eisen.

Kosten en Onderwijsovereenkomst

Basis kosten
Als je voor de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) kiest, betaal je het wettelijk lesgeld.
Dit betaal je aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) in Groningen.
Kies je voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)? Dan betaal je cursusgeld aan Drenthe College.
De hoogte van het bedrag verschilt per opleiding.
Bijkomende kosten bij deze opleiding
Kosten voor licenties en readers: € 119
Specificatie kosten
Kosten voor licenties en readers

Je bekijkt nu de opleiding Assistent horeca, voeding en voedingindustrie
Bekijk andere opleidingen in de wereld Entree opleidingen

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier