Header afbeeldingen

Home DCSolarteam
Pagina titel: 
DC Solarteam

Studenten techniek dagen zichzelf uit met solarboot challenge

Zesde editie van Dutch Solar Challenge in Friesland met start in Amsterdam

 

Drenthe College doet dit jaar voor de zesde keer mee aan Dutch Solar Challenge. Vanaf het begin heeft de sector Techniek deelgenomen aan de Solarraces. Met deelname aan de wedstrijd wil de sector Techniek uitdagend onderwijs in de praktijk bieden aan de studenten. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken op het gebied van duurzame energie en door samen met studenten deel te nemen aan een sportieve strijd. Het prepareren en wedstrijd klaar maken van de boot en het meedoen aan de wedstrijd staan daarbij centraal.

 

Spectaculaire boot: V20

Vorig jaar is voor het eerst gevaren met een nieuwe boot die is gemaakt door VriPack uit Sneek, een hightech ontwerp van carbon en gemaakt voor de eenheidsklasse V20.

De studenten (elektrotechniek en werktuigbouw) van Drenthe College zorgen voor de finishing touch: afdekpanelen aanbrengen, de besturing en elektrische onderdelen plaatsen en de bekabeling aanleggen. De juiste afstelling van alles is uiteraard één van de succesfactoren. Alles zo licht mogelijk, zodat het gewicht van de boot uiteindelijk onder de 140 kilo blijft. De bestuurder van de boot moet minimaal 70 kilo wegen.

De motor van de boot is 4 Kw (8 pk), voor alle V20 boten gelijk. De boot kan dan theoretisch 30 km/u halen.  Hoe snel ze daadwerkelijk varen ligt natuurlijk aan de stroming van het water en de weersomstandigheden.

 

Er zijn verschillende klassen tijdens de Dutch Solar Challenge. Drenthe College doet mee aan de V20-klasse met allemaal dezelfde boot van VriPack. Hierdoor zal tijdens de wedstrijd vooral het verschil bepaald worden door optimaal te varen: zuinig omgaan met je energie (opgeslagen in een accu) en een zo hoog mogelijke gemiddelde snelheid halen.

 

Modern onderwijs

Dutch Solar Challenge heeft alles te maken met duurzame techniek, Drenthe College steekt hier veel tijd en energie in. Het is een uitdaging voor de studenten, het is hightech en verbindt verschillende opleidingen met elkaar. Naast het afbouwen van een goede wedstrijdboot (vooral een technische opdracht) moeten zaken op het gebied van transport en logistiek, marketing en communicatie, multimedia en facilitaire voorzieningen geregeld worden. 

 

 

 

 

Zwart blok

Foto's DC Solarteam

Titel: 
Foto's
Slogan: 
Klik op 1 van de foto's hieronder om meer te zien
Omschrijving: 

 

 

 

 

 

Making off

Solar Challenge 2014

Doop DynamiCo

Rutte en Asscher  

 

Sector - Video

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier