Entree opleidingen

Je bent geïnteresseerd in een bepaald beroep, maar hebt nog niet de juiste diploma’s voor een mbo opleiding op niveau 2. Dan kun je bij DC Start een opleiding volgen waarmee je naar niveau 2 kunt doorstromen.
Meer info

NT2 en Inburgeren

Ben je niet in Nederland geboren en wil (of moet) je inburgeren? Dan kun je bij ons een cursus voor het inburgeringsexamen volgen.
Meer info

Sprinthavo en Sprintvwo

Meer info

Voorbereiding op de arbeidsmarkt

Zoek je werk en wil je geholpen worden bij de voorbereiding daarop? Dan kan DC Start je helpen met een korte cursus.
Meer info
Onze opleidingen DCStart

 DC Start biedt opleidingen en cursussen voor veel mensen; allemaal met hun eigen vragen, wensen en doelen. Zowel nieuwkomers, volwassenen als jongeren kunnen bij DC Start terecht voor een opleiding. Vaak is de opleiding dan de start van iets nieuws: een bestaan in Nederland opbouwen, weer aan de slag op de arbeidsmarkt, alsnog (beter) leren lezen en schrijven. Dus zoek je een inburgeringscursus, wil je op het Vavo sprinten naar een havo- of vwo-diploma; of wil je (beter) leren lezen? Goed te weten dat je dan bij DC Start aan het goede adres bent 

Aanmelden of hulp kiezen?

Assen

Anne de Vriesstraat 70
Bekijk deze locatie

Assen

Aziëweg 2
Bekijk deze locatie

Emmen

Anna Paulownalaan 1
Bekijk deze locatie

Meppel

Vledderstraat 3d
Bekijk deze locatie

Quotes

Student Basisvaardigheden, educatieve trajecten

Titel: 
‘Dikke aanrader, gewoon doen!’
Tekst: 
“Ik hoor nu bij de ‘geletterden’ en daar ben ik trots op. Daar heb ik hard voor gewerkt. Voor lezen, schrijven, rekenen en technisch lezen heb ik het MBO niveau gehaald. De persoonlijke aandacht en onderwijs op maat hebben me erg geholpen. Je moet echt lef hebben om te schrijven als je dat niet goed hebt geleerd. Ik durf dat hardop te zeggen en hoop dat anderen dat ook gaan doen. Ik heb een ervaringswerkplek bij een gemeente en dat gaat super.”
Naam: 
Marchien Brinkman
Beroep: 
Student Basisvaardigheden, educatieve trajecten

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier