Doelgroepen DC Start

  

DC Start werkt voor veel mensen en instellingen. Allemaal hebben ze hun eigen vragen en wensen. Hier proberen we iedereen zo goed mogelijk te helpen bij het beantwoorden van die vragen. Maak hieronder een keuze tot welke groep je behoort.

Bekijk opleidingsvraagstukken (WEB) voor inwoners van jouw gemeente.

Heb je een bedrijf of werk je voor een grotere organisatie of instelling? En voel je je betrokken bij het opleiden van het ‘personeel van de toekomst?

Ben je ouder dan 18 jaar en wil je beter leren lezen? Wil je brieven kunnen schrijven? Of heb je moeite met het invullen van formulieren? Kies dan een taal- of rekencursus van DC Start.

Verwacht je dat je kind geen diploma gaat halen op school? Of denk je dat je kind niet kan doorstromen naar het mbo of naar een goede plek op de arbeidsmarkt? DC Start kan helpen.

Heb je een student in de klas waarvan je denkt dat hij of zij het in het reguliere VO niet gaat halen? Wil je daarover sparren met DC Start?

Ben je gezakt voor je vwo- of je havo-diploma? En wil je (alsnog) je diploma of deelcertificaten halen? Of voel je je thuis bij de aanpak van Vavo (kleinschalig, goede begeleiding)?

Ben je nieuw in Nederland en wil inburgeren of de Nederlandse taal (beter) leren? Of zoek je een goede Inburgeringscursus?

Ben je (beroepshalve) in de positie dat je mensen naar DC Start kunt verwijzen voor het volgen van een opleiding of cursus (bijv. decaan of klantmanager gemeente)?

Heb je geen vmbo-diploma hebt en je kunt niet aan het mbo verder studeren voor de baan van je dromen of kom je niet aan het werk?