Pagina titel: 
Sprinthavo

Toelating

Je kunt je zelf voor het sprinthavo aanmelden als je op 1 augustus  minimaal 18 jaar bent. Ben je jonger dan 18 jaar, dan kan de vo-school waar je staat ingeschreven jou aanmelden. Dit noemen ze uitbesteding. Wil je voor deze regeling in aanmerking komen, dan heb je een positief advies nodig van je vo-school. 

Verder moet je aan een van de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je bent gezakt voor het havo. Afhankelijk van het aantal vakken waarop je bent gezakt, ben je wel of niet toelaatbaar. 
  • Je hebt minimaal één keer havo-4 of vwo-4 volledig doorlopen.
  • Je beschikt over een diploma vmbo-theoretische leerweg met een gemiddeld cijfer van 6,8 of hoger. Je hebt een 6 of hoger op de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde. 

Na het intakegesprek wordt bepaald of je plaatsbaar bent. Bij twijfel of de opleiding haalbaar is, kunnen we je vragen (een) instaptoets(en) te doen.

Opbouw schooljaar

Het sprinthavo is een examenjaar van ongeveer 32 weken, verdeeld over vier periodes. De eerste drie periodes worden afgesloten met een toetsweek waarin de schoolexamens plaatsvinden. Na de derde toetsweek begint de examentraining. Het jaar wordt afgesloten met een centraal schriftelijk eindexamen (CSE). Je krijgt voornamelijk de lesstof van havo-5 aangeboden in de profielen NG (natuur-gezondheid), NT (natuur-techniek), CM (cultuur-maatschappij) en EM (economie-maatschappij).