De wereld van Voorbereiding op de arbeidsmarkt
Zoek je werk en wil je geholpen worden bij de voorbereiding daarop? Dan kan DC Start je helpen met een korte cursus. Ook als je overweegt om opnieuw te beginnen met een opleiding, kunnen wij je helpen. Als je werk zoekt en je moet je op verzoek van de uitkerende instantie aanvullend scholen, dan hebben wij opleidingen en cursussen die jouw kans op een baan vergroten.
 
U wilt zelf:
  • een verlof-aanvraag invullen?
  • uw (klein)kind voorlezen?
  • een briefje schrijven?
  • uitrekenen hoeveel u moet betalen?
 
Maar u vindt dit lastig? Dan bent u niet de enige. 
Een cursus basisvaardigheden kan helpen. 
Basisvaardigheden zijn taal, rekenen en omgaan met de computer. Deze vaardigheden hebt u nodig om mee te kunnen doen in de samenleving. DC Start van Drenthe College heeft cursussen hiervoor. Waar het mogelijk is, kunt u apart een taal- en rekencursus doen. In elke cursus werkt u met de computer. Voor verwijzers is er een workshop herkennen laaggeletterdheid.
 

Je kijkt nu in de Wereld van Voorbereiding op de arbeidsmarkt. Bekijk ook onze andere werelden

Gouden blok

RTL-programma vraagt aandacht voor laaggeletterdheid

RTL-programma vraagt aandacht voor laaggeletterdheid

Eén op de negen Nederlanders is laaggeletterd. En in Drenthe hebben 50.000 mensen moeite met lezen en schrijven. Mensen die laaggeletterd zijn hebben veel moeite hebben met lezen en schrijven om voldoende te kunnen functioneren in het dagelijks leven. Zo iemand kan dan bijvoorbeeld niet zelf een treinkaartje kopen, bijsluiters van medicijnen lezen, formulieren invullen of berichtjes sturen met een smartphone. Laaggeletterden participeren over het algemeen minder goed in de samenleving, hebben vaker schulden en kunnen minder makkelijk een baan vinden. Omdat laaggeletterdheid veel vaker voor komt dan we denken heeft het RTL-programma LifestyleXperience er onlangs aandacht aan besteed. Klik hieronder om het te zien

 

 

In Drenthe wil het Bondgenootschap voor Geletterdheid iets doen om laaggeletterdheid tegen te gaan. Dit bondgenootschap is een samenwerkingsverband van 15 partijen. Ook Drenthe College neemt deel in het Bondgenootschap.

 

 

Zwart blok

Docent Basisvaardigheden, educatieve trajecten

Titel: 
‘Je kunt meer dan je denkt, use it or lose it…’
Slogan: 
Docent aan het woord over de opleiding
Omschrijving: 

“Wat niet veel mensen weten is dat er in Nederland zo’n 1,5 miljoen mensen laaggeletterd zijn. En dat zijn voor het grootste deel mensen die in Nederland zijn geboren en getogen. Bij ons kun je lessen volgen op het gebied van taal, rekenen, digitale vaardigheden en moderne technologieën. Je vergoot daarmee de kans op werk of je zelfstandigheid. Anderen gebruiken de cursus als basis om te starten met een MBO opleiding. We doen geen intake met harde cijfers, maar een laagdrempelige toets om te bepalen bij welke lessen en werkvormen de student het best gebaat is. Als het vertrouwen groeit, zie je het enthousiasme en de prestaties toenemen. Je kunt vaak meer dan je denkt.”

Naam: 
Miep Koops
Beroep: 
Docent Basisvaardigheden, educatieve trajecten

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier