Home Drenthe College duikt het water in voor Alpe d’Huzes
Drenthe College duikt het water in voor Alpe d’Huzes
21/12/2018 - 11:30

Op zaterdag 5 januari 2019 om 14.00 uur duiken studenten en docenten van Drenthe College bij Ermerstrand het water in. Deze nieuwjaarsduik is de aftrap voor hun deelname aan de Alpe d’Huzes 2019.

Begin juni wordt de Alpe d’Huzes 2019 beklommen door studenten en docenten van Drenthe College. De nieuwjaarsduik is één van de acties om extra geld in te zamelen voor Stichting Alpe d’Huzes. Naast de deelnemers die de Alpe d’Huzes gaan beklimmen, duiken ook vrijwilligers zaterdag 5 januari het water in voor het goede doel.

Studenten en docenten samen sterk
Afgelopen maanden is binnen Drenthe College hard gewerkt aan de voorbereidingen voor deelname aan Alpe d’Huzes 2019. Het idee van dit project is ontstaan bij loopbaanbegeleiders en studenten van klas Z1A (financiële beroepen). Inmiddels bestaat het team van Drenthe College uit 10 deelnemers en 10 vrijwilligers. Het doel van de deelnemers is om met hun acties € 2500,- per persoon op te halen. De vrijwilligers gaan ieder voor een bedrag van € 666,66.

Het goede doel in combinatie met onderwijs
Het project om deel te nemen aan de Alpe d’Huzes past goed binnen het vak ‘organiseren van een evenement’. Studenten worden aangesproken op hun creativiteit (zelf acties bedenken), hun organisatorisch vermogen (logistiek en planning) en hun communicatieve vaardigheden (het werven van sponsoren, communicatie richting ouders en docenten etc.). Ook moeten zij flink trainen, want een berg als de Alpe d’Huez beklimmen gaat niet vanzelf. Het project is een jaartraject dat in de eerste week van juni 2019 wordt bekroond met de klim van de  Alpe d’Huez.

Over Alpe d’HuZes
Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. De koersdag is altijd op de eerste donderdag van juni en maakt deel uit van een hele koersweek, waar een heel jaar lang naartoe wordt gewerkt.  Een bijzondere week vol saamhorigheid, waarin kanker voor iedereen bespreekbaar wordt gemaakt.

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier