Home Duitse horecaleerlingen in Assen
Duitse horecaleerlingen in Assen
13/02/2018 - 16:00

Vijftien Duitse horecaleerlingen uit Nordhorn hebben vandaag samengewerkt met hun collega-studenten van DC Assen. De Duitsers leren het vak aan de Gewerbliche Berufsbildende Schulen des Landkreises Grafschaft Bentheim en bezochten hun leeftijdsgenoten van de opleidingen Gastheer/Gastvrouw en Facilitaire dienstverlening in Assen.

Na een gezamenlijk ontbijt volgde een rondleiding door het Drenthe College. Daarna bereiden de Duitsers en Nederlanders samen de lunch die bestond uit een heerlijke Drentse mosterdsoep, een salade en een met kip, serranoham en salade gevulde bagel.

 

DC-student Bas de la Croix deed vandaag examen Facilitaire Dienstverlening. Hij mocht een team van vijftien studenten aansturen, terwijl dat er normaal zes zijn: "Het gaat prima. Leuk om met deze Duitse groep te werken. En dat ik redelijk goed Duits spreek, komt nu goed van pas.” Dat bevestigt de Duitse leerling Maurice Jonischkat:  "Er is niet zoveel verschil in de wijze van werken tussen Nederland en Duitsland, maar het is wel een uitdaging om begrijpelijk te communiceren met elkaar.”

 

Het idee voor de uitwisseling ontstond enkele jaren geleden tijdens een vergadering over internationalisering van de scholen. Drenthe College reisde met haar leerlingen al eens af naar Nordhorn. “Onze studenten leren ook Nederlands”, zegt een Duitse docente, die zelf vloeiend Nederlands spreekt. “Het is een keuzevak en komt goed van pas, want er komen veel Nederlandse toeristen en dagjesmensen naar Nordhorn.”

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier