Mijn Selectie +
Print paginaDirect aanmelden

Leidinggevende Leisure & Hospitality

Samenvatting opleiding:

BOL
Opleidingen in het mbo zijn op twee manieren te volgen. Dit worden 'leerwegen' genoemd:
- Beroeps Opleidende Leerweg (BOL)
- Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je voor het grootste deel van de tijd naar school. Daarnaast vormt stage (beroepspraktijkvorming) een wezenlijk onderdeel van je opleiding.

BBL
Bij een BBL-opleiding heb je een baan van 18-20 uur per week, waar je het beroep dus voor een belangrijk deel in de praktijk leert. Daarnaast ga je één dag of een middag en een avond in de week voor de theorielessen naar school. Informeer bij je studieadviseur naar de precieze voorwaarden bij de opleiding van jouw keuze.
niveau 4, Emmen Ubbekingecamp
Duur: 3 jaren Jongeren Brede opleiding
Het kiezen van een vervolgopleiding is moeilijk. je hebt vaak vragen zoals: Hoe ziet de opleiding eruit, wat wordt er van me gevraagd en wat houdt het beroep in? Om je te helpen krijg je bij Drenthe College tijdens het eerste leerjaar tijd en begeleiding om de juiste keuze te maken.

Hoe werkt het?
Samen met jouw loopbaanbegeleider ontdek je welke beroepen horen bij de verschillende opleidingen en wat het beste bij jou past. De ervaring en kennis van dat eerste leerjaar gebruik je om de juiste keuze voor een uitstroomrichting in het tweede leerjaar te kiezen.

Als je al weet welke richting je gaat kiezen, kan je de oriëntatie van het eerste jaar gebruiken om te kijken of jouw beeld van het beroep en de opleiding klopt.
Dit traject geldt voor alle opleidingen die vallen onder:
- Kantoor, organiseren en administratie (Assen, Emmen en Meppel)
- Ondernemen, verkopen & klanten (Assen, Emmen en Meppel)
- Toerisme en recreatie (Emmen)
- Facilitair leidinggevende (Meppel)
De opleiding

Leidinggevende leisure & hospitality is een Mbo topopleiding 2019

De praktijk is belangrijk, maar tijdens de theorielessen leer je de ins- en outs van het vak en de algemene zaken die voor iedere beginnende beroepsbeoefenaar geldt. Typische recreatievakken zijn: Sport- en spel, evenementen organiseren, entertainment en frontoffice. Naast de algemene vakken als bijvoorbeeld: Financiën, marketing en digitale vaardigheden krijg je Nederlands, Engels, Duits én Spaans. Door middel van praktijklessen, gastlessen en excursies krijg je op een afwisselende manier les.

Bekijk hier de studiebijsluiter

Wat leer je tijdens de opleiding
  • - Sport en animatiebegeleiding
  • - Evenementenorganisatie en entertainment
  • - Frontoffice
  • - Financien en marketing
  • - Vakgericht taalonderwijs (Nederlands, Engels, Duits)
Het beroep
Als Leidinggevende Leisure & Hospitality heb je verschillende taken. Je bent een echte duizendpoot in de vrijetijdsbranche in zowel binnen als buitenland. Bezig met het organiseren en begeleiden van sport- en animatieactiviteiten zoals speurtochten, toernooien en 6 kampen op bijvoorbeeld een camping, maar je kan ook ingezet worden bij het organiseren en uitvoeren van evenementen om te zorgen dat alles goed verloopt tijdens bijvoorbeeld een festival of personeelsfeest. Entertainment is een belangrijk vak wat zich bezig houdt met het vermaken van mensen op bijvoorbeeld een bungalowpark en je kunt hierbij denken aan het werken als mascotte, goochelen, toneelspelen in een meeleeftheater en helpen bij shows met licht en geluid. Daarnaast voer je werkzaamheden uit aan de receptie: je ontvangt gasten, geeft informatie, verhuurt en verkoopt. Jij bent het visitekaartje voor het bedrijf. Je hebt te maken met verschillende groepen gasten, zoals kinderen, jongeren, gezinnen en ouderen. Het is belangrijk dat je flexibel bent en met mensen om kan gaan, want het is geen negen tot vijf baan en de beleving van de gast staat altijd voorop. Je bent dienstbaar, maar ook in staat leiding te geven aan groepen. Je kan organiseren, houdt overzicht en gaat goed om met stress en onverwachte situaties. Je bent sportief, creatief en je kunt jezelf goed presenteren. Tijdens de niveau 4 opleiding leer je leiding te geven aan collega's binnen de verschillende aspecten van het bedrijf. Zo kun je aan de slag als: frontofficemanager, animatieteamleider of misschien zelfs als parkmanager. Ook krijg je tijdens je opleiding de mogelijkheid om te kiezen voor een van de volgende gave keuzedelen: Lifeguard of Horeca.

Alles over deze opleiding

Toelating

Algemene toelatingsvoorwaarden
Niveau 4, mvmbo -diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg, havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4, mbo- diploma niveau 2 of 3 of vergelijkbaar diploma.

Niveau 4, specialist
diploma niveau 3 of 4 voor eenzelfde beroep of beroepencategorie.
Extra toelatingsvoorwaarden
Voor deze opleiding zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

Stage

Algemene stage
BOL: Stages zijn een belangrijk onderdeel van de bol-opleidingen bij Drenthe College.
Tijdens je stage ga je wat je op school leert, gebruiken in de praktijk.
Al vanaf het eerste jaar maak je zo kennis met je beroep.
Naast onze stageadressen bij bedrijven en instellingen in de regio, kun je bij sommige opleidingen ook praktijkervaring opdoen bij een van onze zogenoemde leerbedrijven binnen de school.
Dat zijn echte bedrijven met echte klanten waar je begeleid wordt door docenten.
Extra informatie met betrekking tot stage
Drenthe College kan bemiddelen bij het vinden van een stageplek en begeleiding bieden bij het solliciteren. Stage in het buitenland is mogelijk

Kosten en Onderwijsovereenkomst

Basis kosten
Als je voor de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) kiest, betaal je het wettelijk lesgeld.
Dit betaal je aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) in Groningen.
Kies je voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)?
Bijkomende kosten bij deze opleiding
Laptop: Ja

Aanmelden of hulp kiezen?

Je bekijkt nu de opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality
Bekijk andere opleidingen in de wereld Business College niv. 3 & 4

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier