Home Economie & Dienstverlening Business College niv. 3 & 4 Zelfstandig medewerker leisure hospitality
Mijn Selectie +
Print paginaDirect aanmelden

Zelfstandig Medewerker Leisure & Hospitality

Samenvatting opleiding:

BOL
Opleidingen in het mbo zijn op twee manieren te volgen. Dit worden 'leerwegen' genoemd:
- Beroeps Opleidende Leerweg (BOL)
- Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je voor het grootste deel van de tijd naar school. Daarnaast vormt stage (beroepspraktijkvorming) een wezenlijk onderdeel van je opleiding.

BBL
Bij een BBL-opleiding heb je een baan van 18-20 uur per week, waar je het beroep dus voor een belangrijk deel in de praktijk leert. Daarnaast ga je één dag of een middag en een avond in de week voor de theorielessen naar school. Informeer bij je studieadviseur naar de precieze voorwaarden bij de opleiding van jouw keuze.
niveau 3, Emmen Ubbekingecamp
Duur: 3 jaren Jongeren Brede opleiding
Tijdens het eerste leerjaar ontdek je welke beroepen horen bij de verschillende opleidingen. Je komt er door het volgen van gastlessen, het doen van bedrijfsbezoeken, interessante projectopdrachten en ervaringsstages achter over welke persoonlijke kwaliteiten je moet beschikken voor die beroepen.
Zo leer je, met hulp van je loopbaanbegeleider, wat je goed kan en waar je talenten liggen of juist niet liggen.

Al deze ervaringen en kennis gebruik je om aan het eind van je eerste jaar een definitieve keuze te maken voor de uitstroomrichting die je vanaf het tweede leerjaar gaat volgen. Dan weet je waarom je voor een bepaalde opleiding kiest. En b dat die opleiding echt bij jou past!
Misschien ben je nu al zeker van je keuze. Dan kan je tijdens het eerste jaar op Drenthe College kijken of jouw beeld van de opleiding en het beroep klopt.
De opleiding

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality is een Mbo topopleiding 2019

De praktijk is belangrijk, maar tijdens de theorielessen leer je de ins- en outs van het vak en de algemene zaken die voor iedere beginnende beroepsbeoefenaar geldt. Typische recreatievakken zijn: Sport- en spel, evenementen organiseren, entertainment en frontoffice. Naast de algemene vakken als bijvoorbeeld: Financiën, marketing en digitale vaardigheden krijg je Nederlands, Engels, Duits én Spaans. Door middel van praktijklessen, gastlessen en excursies krijg je op een afwisselende manier les. Ook krijg je tijdens je opleiding de mogelijkheid om te kiezen voor een van de volgende gave keuzedelen: Lifeguard of Horeca.

Bekijk hier de studiebijsluiter

Wat leer je tijdens de opleiding
  • - Sport- en animatiebegeleiding
  • - Evenementenorganisatie en entertainment
  • - Frontoffice
  • - Financien en marketing
  • - Vakgericht taalonderwijs (Nederlands, Engels, Duits)
Het beroep
Als Zelfstandig Medewerker Leisure & Hospitality heb je verschillende taken. Je bent een echte duizendpoot in de vrijetijdsbranche in zowel binnen als buitenland. Bezig met het organiseren en begeleiden van sport- en animatieactiviteiten zoals speurtochten, toernooien en 6 kampen op bijvoorbeeld een camping, maar je kan ook ingezet worden bij het organiseren en uitvoeren van evenementen om te zorgen dat alles goed verloopt tijdens bijvoorbeeld een festival of personeelsfeest. Entertainment is een belangrijk vak wat zich bezig houdt met het vermaken van mensen op bijvoorbeeld een bungalowpark en je kunt hierbij denken aan het werken als mascotte, goochelen, toneelspelen in een meeleeftheater en helpen bij shows met licht en geluid. Daarnaast voer je werkzaamheden uit aan de receptie: je ontvangt gasten, geeft informatie, verhuurt en verkoopt. Jij bent het visitekaartje voor het bedrijf. Je hebt te maken met verschillende groepen gasten, zoals kinderen, jongeren, gezinnen en ouderen. Het is belangrijk dat je flexibel bent en met mensen om kan gaan, want het is geen negen tot vijf baan en de beleving van de gast staat altijd voorop. Je bent dienstbaar, maar ook in staat leiding te geven aan groepen. Je kan organiseren, houdt overzicht en gaat goed om met stress en onverwachte situaties. Je bent sportief, creatief en je kunt jezelf goed presenteren.

Alles over deze opleiding

Toelating

Algemene toelatingsvoorwaarden
Niveau 3
vmbo- diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg, havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4, mbo- diploma niveau 2 of vergelijkbaar diploma.
Extra toelatingsvoorwaarden
Voor deze opleiding zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

Stage

Algemene stage
BOL: Stages zijn een belangrijk onderdeel van de bol-opleidingen bij Drenthe College.
Tijdens je stage ga je wat je op school leert, gebruiken in de praktijk.
Al vanaf het eerste jaar maak je zo kennis met je beroep.
Naast onze stageadressen bij bedrijven en instellingen in de regio, kun je bij sommige opleidingen ook praktijkervaring opdoen bij een van onze zogenoemde leerbedrijven binnen de school.
Dat zijn echte bedrijven met echte klanten waar je begeleid wordt door docenten.
Extra informatie met betrekking tot stage
Drenthe College kan bemiddelen bij het vinden van een stageplaats. Stage in het buitenland is mogelijk

Kosten en Onderwijsovereenkomst

Basis kosten
Als je voor de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) kiest, betaal je het wettelijk lesgeld.
Dit betaal je aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) in Groningen.
Kies je voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)?
Bijkomende kosten bij deze opleiding
Kleding: € 100
Laptop: Ja

Aanmelden of hulp kiezen?

Je bekijkt nu de opleiding Zelfstandig Medewerker Leisure & Hospitality
Bekijk andere opleidingen in de wereld Business College niv. 3 & 4

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier