Mijn Selectie +
Print paginaDirect aanmelden

Allround schoonheidsspecialist

Samenvatting opleiding:

BOL
Opleidingen in het mbo zijn op twee manieren te volgen. Dit worden 'leerwegen' genoemd:
- Beroeps Opleidende Leerweg (BOL)
- Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je voor het grootste deel van de tijd naar school. Daarnaast vormt stage (beroepspraktijkvorming) een wezenlijk onderdeel van je opleiding.

BBL
Bij een BBL-opleiding heb je een baan van 18-20 uur per week, waar je het beroep dus voor een belangrijk deel in de praktijk leert. Daarnaast ga je één dag of een middag en een avond in de week voor de theorielessen naar school. Informeer bij je studieadviseur naar de precieze voorwaarden bij de opleiding van jouw keuze.
niveau 4, Emmen Emmalaan
Duur: 3 jaren Jongeren
De opleiding
Je leert de meest voorkomende handelingen in een schoonheidssalon uitvoeren, zoals een huidanalyse maken en een gelaats- en lichaamsbehandeling uitvoeren. Ook leer je hoe je klanten adviseert over huidverzorgingsproducten en hoe je deze verkoopt. Je leert ook een aantal specialistische behandelingen. Je leert ook hoe je een eigen bedrijf kan opzetten.

Bekijk hier de studiebijsluiter
Het beroep
Je vindt het leuk om het uiterlijk van mensen te verzorgen. Met mensen werken, er aan meewerken dat ze er verzorgd uitzien: dat doe je als schoonheidsspecialist. Je maakt meestal eerst een huidanalyse en daarna behandel je gezicht en lichaam. Daarbij gebruik je schoonheidsproducten en vaak ook apparatuur. Het moet hygiënisch gebeuren, maar ook snel, netjes en nauwkeurig. Voorlichting en adviezen geven hoort bij het werk. Je werkt in een schoonheidssalon of parfumeriezaak, op de cosmetica-afdeling van een warenhuis of in een sauna of welnesscentrum, maar je kan ook een eigen onderneming starten.
Zelf zie je er verzorgd uit. Je kan goed met mensen omgaan en vindt het niet erg om hard te werken. Natuurlijk ben je niet allergisch voor verzorgingsproducten. Omdat je tijdens het werk veel staat, moet je een goede conditie en geen rug-of knieproblemen hebben.

Alles over deze opleiding

Toelating

Algemene toelatingsvoorwaarden
Niveau 4, mvmbo -diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg, havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4, mbo- diploma niveau 2 of 3 of vergelijkbaar diploma.

Niveau 4, specialist
diploma niveau 3 of 4 voor eenzelfde beroep of beroepencategorie.
Extra toelatingsvoorwaarden
Voor deze opleiding zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

Stage

Algemene stage
BOL: Stages zijn een belangrijk onderdeel van de bol-opleidingen bij Drenthe College.
Tijdens je stage ga je wat je op school leert, gebruiken in de praktijk.
Al vanaf het eerste jaar maak je zo kennis met je beroep.
Naast onze stageadressen bij bedrijven en instellingen in de regio, kun je bij sommige opleidingen ook praktijkervaring opdoen bij een van onze zogenoemde leerbedrijven binnen de school.
Dat zijn echte bedrijven met echte klanten waar je begeleid wordt door docenten.
Extra informatie met betrekking tot stage
Je hebt meerdere keren stages per jaar. De eerste twee jaar bijvoorbeeld bij een drogisterij, parfumeriehuis of schoonheidssalon. Het laatste jaar loop je stage in een schoonheidssalon of wellnesscentrum.

Kosten en Onderwijsovereenkomst

Basis kosten
Als je voor de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) kiest, betaal je het wettelijk lesgeld.
Dit betaal je aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) in Groningen.
Kies je voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)?

Je bekijkt nu de opleiding Allround schoonheidsspecialist
Bekijk andere opleidingen in de wereld Haar- & Schoonheidsverzorging niv. 2, 3 & 4

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier