Mijn Selectie +
Print paginaDirect aanmelden

Horeca-Catering Manager

Samenvatting opleiding:

BOL
Opleidingen in het mbo zijn op twee manieren te volgen. Dit worden 'leerwegen' genoemd:
- Beroeps Opleidende Leerweg (BOL)
- Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je voor het grootste deel van de tijd naar school. Daarnaast vormt stage (beroepspraktijkvorming) een wezenlijk onderdeel van je opleiding.

BBL
Bij een BBL-opleiding heb je een baan van 18-20 uur per week, waar je het beroep dus voor een belangrijk deel in de praktijk leert. Daarnaast ga je één dag of een middag en een avond in de week voor de theorielessen naar school. Informeer bij je studieadviseur naar de precieze voorwaarden bij de opleiding van jouw keuze.
niveau 4, Assen Anne de Vriesstraat - Emmen Van Schaikweg - Meppel Ambachtsweg
Duur: 3 jaren Jongeren
De opleiding
De opleiding is een combinatie van de opleiding Facilitair leidinggevende (niveau 4) en de opleiding Kok of de opleiding Medewerker bediening (niveau 2). Je krijgt dan ook twee diploma's.

Je leert zoveel mogelijk actief in de praktijk: in de opleidingskeuken en -restaurant van de school en tijdens stages. Naast praktijk krijg je vaktheorie zoals warenkennis, gastronomie, drankenkennis en hygiëne. Je leert veel over koken en alles wat daar mee te maken heeft (ingrediënten, menu's maken, prijzen, hygiëne) en hoe je een keuken inricht en organiseert.

Bekijk hier de studiebijsluiter

Wat leer je tijdens de opleiding
  • - Waren- en drankenkennis
  • - Managementvakken en bedrijfsvoering
  • - Hygiëne
  • - Gastronomie
Het beroep
Als Horeca-Catering Manager heb je de leiding over een afdeling van een hotel, restaurant of instelling. Je werkt mee en afhankelijk van de situatie geef je leiding aan de medewerkers en bewaak je de (financiële) situatie. Daarnaast ontwikkel je het ondernemingsplan en ben je medeverantwoordelijk voor bedrijfsvoering en -beheer. Het werk is veelzijdig, waar je veel kennis en vaardigheden voor moet hebben. Als manager moet je zakelijk, besluitvaardig en communicatief vaardig zijn. Je bent en voelt je verantwoordelijk voor de gang van zaken, voor de medewerkers en klanten/opdrachtgevers. Werkdruk vind je niet erg, evenmin als onregelmatige werktijden.

Alles over deze opleiding

Toelating

Algemene toelatingsvoorwaarden
Niveau 4, middenkader, vmbo -diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg, havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4, mbo- diploma niveau 2 of 3 of vergelijkbaar diploma.

Niveau 4, specialist
diploma niveau 3 of 4 voor eenzelfde beroep of beroepencategorie.
Extra toelatingsvoorwaarden
Voor deze opleiding zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

Stage

Algemene stage
BOL: Stages zijn een belangrijk onderdeel van de bol-opleidingen bij Drenthe College.
Tijdens je stage ga je wat je op school leert, gebruiken in de praktijk.
Al vanaf het eerste jaar maak je zo kennis met je beroep.
Naast onze stageadressen bij bedrijven en instellingen in de regio, kun je bij sommige opleidingen ook praktijkervaring opdoen bij een van onze zogenoemde leerbedrijven binnen de school.
Dat zijn echte bedrijven met echte klanten waar je begeleid wordt door docenten.
Extra informatie met betrekking tot stage
Vanaf het eerste schooljaar: 2 dagen per week in een keuken of restaurant.

Kosten en Onderwijsovereenkomst

Basis kosten
Als je voor de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) kiest, betaal je vanaf je 18e het wettelijk lesgeld.
Dit betaal je aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) in Groningen.
Kies je voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)? Dan betaal je vanaf je 18e cursusgeld aan Drenthe College.
De hoogte van het bedrag verschilt per opleiding.
Bijkomende kosten bij deze opleiding
Kleding: € 425
Specificatie kosten
Prijsindicatie voor boeken horeca-catering manager i.c.m. opleiding kok € 760,- en i.c.m. opleiding gastheer/-vrouw € 790,-
Messenset € 90,-

Je bekijkt nu de opleiding Horeca-Catering Manager
Bekijk andere opleidingen in de wereld Horeca & Facilitaire Dienstverlening niv. 2, 3 & 4

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier