Mijn Selectie +
Print paginaDirect aanmelden

Manager Ondernemer Horeca

Samenvatting opleiding:

BOL
Opleidingen in het mbo zijn op twee manieren te volgen. Dit worden 'leerwegen' genoemd:
- Beroeps Opleidende Leerweg (BOL)
- Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je voor het grootste deel van de tijd naar school. Daarnaast vormt stage (beroepspraktijkvorming) een wezenlijk onderdeel van je opleiding.

BBL
Bij een BBL-opleiding heb je een baan van 18-20 uur per week, waar je het beroep dus voor een belangrijk deel in de praktijk leert. Daarnaast ga je één dag of een middag en een avond in de week voor de theorielessen naar school. Informeer bij je studieadviseur naar de precieze voorwaarden bij de opleiding van jouw keuze.
niveau 4, Emmen Van Schaikweg
Duur: 3 jaren Jongeren
De opleiding
Je wordt opgeleid om je eigen horecabedrijf te beginnen of als leidinggevende te werken in een horeca gerelateerd bedrijf, zoals bijvoorbeeld in een hotel, restaurant, café, resort, vakantiepark of zelfs een cruiseschip . De combinatie van praktijk, (vak)theorie en stages is de basis van deze praktische en brede MOH-opleiding. Er wordt nauw samengewerkt met het bedrijfsleven waardoor je meer kansen krijgt om in de praktijk alles te leren. De opleiding is hierdoor competentiegericht. De MOH niveau 4 opleiding geeft toegang tot elke Hbo-opleiding. Doordat je tijdens de MOH-opleiding al veel praktijkervaring hebt opgedaan, weet je vaak al wat het vak inhoudt.

Vanaf schooljaar 2015/2016 worden alle opleidingen horeca en facilitaire dienst gegeven in het gebouw van Stenden Hogeschool in de vorm van een gezamenlijk leerbedrijf. Door deze samenwerking wordt ook de doorstroom naar het Hbo bevorderd, wat soms vrijstelling of versnelling kan opleveren.

Wat leer je tijdens de opleiding
-Gastronomie
-Koken en serveren
-Warenkennis
-Financieel- en personeelsmanagement
-Planning en organisatie
-Sociale hygiëne

Bekijk hier de studiebijsluiter
Het beroep
In de horeca gaat het erom dat de gasten na hun verblijf met een goed en tevreden gevoel vertrekken. Als manager ondernemer in de horeca is dit je doel. Je hebt oog voor detail, gevoel voor gastvrijheid en schrik je niet terug voor verantwoordelijkheid. Netjes, hygiënisch, goed verzorgd, vriendelijk, dienstverlenend en gastvrij, dat is wat gasten vragen en wat jij hen biedt. Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor de gang van zaken en zorg je ervoor dat jouw medewerkers op het juiste moment op de juiste plaats staan.

Alles over deze opleiding

Toelating

Algemene toelatingsvoorwaarden
Niveau 4, middenkader, vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg, havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4, mbo- diploma niveau 3 of vergelijkbaar diploma.

Niveau 4, specialist
diploma niveau 3 of 4 voor eenzelfde beroep of beroepencategorie.
Extra toelatingsvoorwaarden
Voor deze opleiding zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

Stage

Algemene stage
BOL: Stages zijn een belangrijk onderdeel van de bol-opleidingen bij Drenthe College.
Tijdens je stage ga je wat je op school leert, gebruiken in de praktijk.
Al vanaf het eerste jaar maak je zo kennis met je beroep.
Naast onze stageadressen bij bedrijven en instellingen in de regio, kun je bij sommige opleidingen ook praktijkervaring opdoen bij een van onze zogenoemde leerbedrijven binnen de school.
Dat zijn echte bedrijven met echte gasten waar je begeleid wordt door docenten.
Extra informatie met betrekking tot stage
Voor de stage van deze opleiding zijn geen specifieke eisen.

Kosten en Onderwijsovereenkomst

Basis kosten
Als je voor de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) kiest, betaal je vanaf je 18e het wettelijk lesgeld.
Dit betaal je aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) in Groningen.
Kies je voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)? Dan betaal je vanaf je 18e cursusgeld aan Drenthe College.
De hoogte van het bedrag verschilt per opleiding.
Bijkomende kosten bij deze opleiding
Kleding: € 425
Specificatie kosten
Prijsindicatie boeken € 590,-

Je bekijkt nu de opleiding Manager Ondernemer Horeca
Bekijk andere opleidingen in de wereld Horeca & Facilitaire Dienstverlening niv. 2, 3 & 4

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier