Mijn Selectie +
Print pagina

Coördinator Sport- & Bewegingsagogiek

Samenvatting opleiding:

BOL
Opleidingen in het mbo zijn op twee manieren te volgen. Dit worden 'leerwegen' genoemd:
- Beroeps Opleidende Leerweg (BOL)
- Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je voor het grootste deel van de tijd naar school. Daarnaast vormt stage (beroepspraktijkvorming) een wezenlijk onderdeel van je opleiding.

BBL
Bij een BBL-opleiding heb je een baan van 18-20 uur per week, waar je het beroep dus voor een belangrijk deel in de praktijk leert. Daarnaast ga je één dag of een middag en een avond in de week voor de theorielessen naar school. Informeer bij je studieadviseur naar de precieze voorwaarden bij de opleiding van jouw keuze.
niveau 4, Assen Anne de Vriesstraat - Emmen Ubbekingecamp
Duur: 3 jaren Jongeren
De opleiding
Let op! Kies bij Aanmelden voor Sport & Bewegen.

Het eerste leerjaar heeft een breed georiënteerd programma. Een groot deel van de opleiding ben je actief bezig met je hobby: sport. Lesgeven aan basisschoolleerlingen, maar ook zelf sporten. Je leert hoe je iets organiseert, maar ook heel veel over het menselijk lichaam.
Na leerjaar 1 hebben we een beeld van je mogelijkheden en krijg je een advies voor de overige leerjaren qua richting en niveau. Vanaf het tweede leerjaar ga je verder met een specifiek uitstroomprofiel. Binnen deze opleiding zijn er drie mogelijkheden waar je uit kunt kiezen: Sport- & Bewegingsagogiek, Buurt Onderwijs & Sport en Sport, Bewegen & Gezondheid.
Kies je voor het profiel bewegingsagogiek dan kies je voor uitdaging. Je gaat aan de slag met kwetsbare mensen: kinderen of ouderen, individueel of in een groep. De kwetsbaarheid kan variëren van verslaving, dementie, niet aangeboren hersenletsel of een verstandelijke beperking met ingewikkeld gedrag. Het kan ook zomaar zijn dat we iets gaan doen met asielzoekers, statushouders of daklozen. Je begint met een aantal dagen per week in de wijk Emmerhout met het zelf opzoeken van de doelgroepen in die wijk. Vergeleken met de andere profielen ben je weinig op school. Samen met andere studenten bewegingsagogiek run je een leerbedrijf, onder begeleiding van een docent. In deze wijk ga je leren lesgeven en leren coördineren van (sport)activiteiten. Het laatste jaar leer je zorgprofessional te worden in een zorginstelling. Je leert ingewikkelde hulpvragen bewegend op te lossen binnen een zorgstructuur. Door je brede kijk op bewegingsactiviteiten aan veel verschillende doelgroepen is een hbo opleiding tot Psycho Motorische Therapeut, fysiotherapie, ALO (ook speciaal onderwijs) of Social Work een logische vervolgstap. Direct aan het werk kan ook: zorginstellingen besteden weer meer aandacht aan beweegactiviteiten.

Bekijk hier de studiebijsluiter

Wat leer je tijdens de opleiding
  • - Communicatie
  • - Sport en Spel
  • - Leidinggeven en organiseren
Het beroep
Steeds meer mensen vinden het belangrijk om te sporten en te bewegen: als ontspanning, om af te vallen of omdat het gezond is. Daarbij moeten mensen goed geholpen en begeleid worden. Als coördinator ben je belangrijk bij het organiseren daarvan. Dat kan je doen als zelfstandige, maar ook binnen een (sport-)bedrijf, instelling of organisatie. Je moet natuurlijk van sport houden, zelf ook sportief zijn en goed met mensen om kunnen gaan. Het overbrengen van jouw passie voor sport op anderen vindt je fijn. Organiseren, plannen, overleggen, inschatten wat mensen willen of kunnen: dat zijn jouw vaardigheden. Je houdt je aan afspraken, bent nauwkeurig en kan leiding geven. Je vindt het prima om 's avonds of in het weekend te werken en het soms even heel druk te hebben.

Alles over deze opleiding

Toelating

Algemene toelatingsvoorwaarden
Niveau 4, mvmbo -diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg, havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4, mbo- diploma niveau 2 of 3 of vergelijkbaar diploma.

Niveau 4, specialist
diploma niveau 3 of 4 voor eenzelfde beroep of beroepencategorie.

Stage

Algemene stage
BOL: Stages zijn een belangrijk onderdeel van de bol-opleidingen bij Drenthe College.
Tijdens je stage ga je wat je op school leert, gebruiken in de praktijk.
Al vanaf het eerste jaar maak je zo kennis met je beroep.
Naast onze stageadressen bij bedrijven en instellingen in de regio, kun je bij sommige opleidingen ook praktijkervaring opdoen bij een van onze zogenoemde leerbedrijven binnen de school.
Dat zijn echte bedrijven met echte klanten waar je begeleid wordt door docenten.
Extra informatie met betrekking tot stage
Drenthe College kan bemiddelen bij het vinden van een stageplaats.

Kosten en Onderwijsovereenkomst

Basis kosten
Als je voor de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) kiest, betaal je het wettelijk lesgeld.
Dit betaal je aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) in Groningen.
Kies je voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)?
Bijkomende kosten bij deze opleiding
Laptop: Ja

Je bekijkt nu de opleiding Coördinator Sport- & Bewegingsagogiek
Bekijk andere opleidingen in de wereld Vrije Tijd, Leefstijl & Sport niv. 2, 3 & 4

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier