Home Energiecoaches van Drenthe College op pad in Emmerhout
Energiecoaches van Drenthe College op pad in Emmerhout
15/03/2019 - 11:45

13 leerlingen van Drenthe College hebben afgelopen winter vier energiescans uitgevoerd in Emmerhout. Opgeleid tot energiecoach brachten ze een voorlopig energielabel uit en gaven ze woningeigenaren tips en trucs om energie te besparen

Om te kunnen komen tot een voorlopig energielabel van de woning zijn de studenten opgeleid door Anita Speelman van Zuinig Wonen. De leerlingen hebben het energieverbruik van zowel het gas als het elektrisch in kaart gebracht. Ook is gekeken naar de installaties in de woning. Met het voorlopig energielabel krijgen de woningeigenaren meer inzicht en kunnen aan de slag met energie besparen.

Harut is een van de opgeleide energiecoaches: “Het was een uitdagende examenopdracht. De bewoners verwachten van ons een relevant en een deskundig resultaat. Dit heeft ons veel verantwoordelijkheid gegeven. De bewoner was tevreden over ons bezoek en de tips die we hebben gegeven. Daar doe je het voor!”


Foto: Milan in gesprek met een wijkbewoner

 

Na de energiescan gingen leerlingen aan de slag met de rapportage en tips voor de woningeigenaar. Opnieuw werd de woningeigenaar bezocht en ook is een warmtescan van de woning gemaakt met een warmtecamera. Harut: “Met de warmtecamera kun je zien waar de koudebruggen en de warmteverliezen in de woning zitten. Het geeft veel inzicht voor de bewoner.”

 

Later dit jaar brengen de energiecoaches opnieuw een bezoek aan Emmerhout.

 

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier