Home Geconcentreerde gezichten tijdens Skills Talents
Geconcentreerde gezichten tijdens Skills Talents
08/02/2019 - 14:15

Op 7 februari werd bij Drenthe College het provinciaal kampioenschap van Skills Talents gehouden. Tijdens deze jaarlijkse vakwedstrijden strijden vmbo-leerlingen in teams tegen elkaar in verschillende wedstrijdrichtingen.

Vakwedstrijden in verschillende richtingen
16 teams waren vandaag bij Drenthe College op bezoek om het beste team van Drenthe te worden in hun richting. De studenten van Dr. Nassau College Assen, Terra Assen, Terra Meppel, Esdal College Klazienaveen, Stad en Esch Meppel en Hondsrug College Emmen gingen de strijd aan in acht categorieën. Zij gingen voor de winst in Bloemwerk, Bouwen, Wonen & Interieur, Economie & Ondernemen, Horeca, Bakkerij & Recreatie, Media, Vormgeving & ICT, Mobiliteit & Transport, Produceren, Installeren & Energie en in de categorie Zorg & Welzijn

Geconcentreerde fanatiekelingen 
Dat de vmbo-leerlingen de Skills zeer serieus nemen, was te merken aan de stilte op de wedstrijdvloer en de geconcentreerde gezichten. Er werd zo nu en dan zachtjes met elkaar overlegd, maar bovenal werd er hard gewerkt. Een van de leerlingen liet weten wel een soort spanning te voelen. “Je staat er wel voor de hele school, dus we voelen wel een bepaalde druk.” Die druk was bij de Mobiliteit & Transport ver te zoeken. Daar was (helaas) één team aanwezig. Een echte wedstrijd was het dus niet voor hen, want de finaleplek is immers al binnen. Toch was het een mooie manier om te oefenen ter voorbereiding op de grote finale en lekker te sleutelen aan een auto.Letten op de details
En of de teams ook bij elkaar hebben gespiekt? “Je eigen ding doen is belangrijk. Wij zijn toch veel beter”, werd er lachend geantwoord. En dreigde er toch een beetje afgekeken te worden, dan werd er gewoon een banner strategisch in het lokaal gezet. Voor de jury was het uiteindelijk lastig om de winnaars te bepalen. “De verschillen zijn vaak minimaal en daarom letten we op de details. Zo kijken we naar hoe veilig ze werken, de afwerking en hoe het staat met de hygiëne.”


De winnaars:

  • Bloemwerk : Terra Meppel
  • Bouwen, Wonen & Interieur: Dr. Nassau College Assen
  • Economie & Ondernemen: Stad en Esch Meppel
  • Horeca, Bakkerij & Recreatie: Stad en Esch Meppel
  • Media, Vormgeving & ICT: Hondsrug College Emmen
  • Mobiliteit & Transport: Stad en Esch Meppel
  • Produceren, Installeren & Energie: Dr. Nassau College Assen
  • Zorg & Welzijn: Dr. Nassau College Assen


    En wat nu?

Alle winnende teams vormen samen de Drenthe Dragons. Zij vertegenwoordigen Drenthe tijdens de landelijke finale op 21 maart. Daar gaan de teams opnieuw de strijd aan om de landelijke titel op hun naam te zetten.  Wij wensen ze veel succes!

 

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier