Home ‘Gezellige reuring in binnenstad Assen met schaatsbaan’’
‘Gezellige reuring in binnenstad Assen met schaatsbaan’’
03/12/2018 - 13:15

Een maand lang kunnen Assenaren zich naar hartenlust uitleven op de tijdelijke kunstijsbaan die vanaf 8 december verschijnt op het Koopmansplein. Initiatiefnemer is Stichting Winters Assen. Zij krijgt onder andere ondersteuning van studenten van Drenthe College.


“Deze schaatsbaan  zorgt weer voor gezellige reuring in de binnenstad. Dat is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Stichting Winters Assen, gemeente Assen en diverse sponsoren. We zijn ook enorm blij met de samenwerking met Drenthe College, die studenten lever", aldus Martin Veenhuizen. De schaatsbaan van 20 bij 20 meter verschijnt in een grote tent – dus overdekt schaatsen - die ook plaats biedt aan horeca. Verder staan op het plein een oliebollenkraam en draaimolen.

Dickensmarkt
Wat valt er allemaal te beleven? “Veel”, zegt Veenhuizen. “Er is voor iedereen wel iets: publieksschaatsen, schoolschaatsen, schaatslessen, curling, een lichtjesparade, family night, kerstdienst, Dickensmarkt, winterspelen en Club Ice.” Het volle programma spreekt de studenten Orde & Veiligheid van Drenthe College wel aan: “Superinitiatief!”, zeggen zij. “In de binnenstad is voor ons niet altijd wat te doen. Dit is leuk, vooral Club Ice. Dat is een disco op het ijs met dj. Dat trekt vast veel jongeren.”

Meekijken
Instructeur Ineke Priet van Drenthe College is ook enthousiast over de samenwerking: “Dit is een mooi evenement voor onze eerstejaarsstudenten. Zij mogen met de organisatie meekijken, in contact treden met het publiek en vragen beantwoorden. Een uitstekende ervaring om te werken aan hun sociale vaardigheden, die belangrijk zijn in hun toekomstige werk.”

Sponsoren
Bedrijven die de schaatsbaan tegen naamsvermelding, arrangementen en toegangskaarten willen sponsoren en vrijwilligers die zich willen aanmelden, kunnen terecht bij Winters Assen. De schaatsbaan is van 8 december tot en met 6 januari dagelijks geopend van 9.30 tot 21.30 uur. De entree bedraagt 5 euro per persoon. Schaatsen en icebyks (ijsfietsen) zijn te huur. Kijk voor actuele informatie en tarieven op wintersassen.nl.

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier