Header afbeeldingen

Home Hulp bij studiekeus
Pagina titel: 
Hulp bij studiekeus
 

Wat kies jij?

 
Veel opleidingen en beroepen komen, qua inhoud, overeen. 
Zo zal een medewerker op een reisbureau net zo goed met een computer overweg moeten kunnen als iemand bij een bank. Beide moeten het ook nog eens leuk vinden om met  klanten om te gaan. Iets wat voor een verkoopster, systeembeheerder of verpleegkundige ook heel belangrijk is. Overeenkomsten genoeg maar het zijn toch heel verschillende beroepen. 
 
Met jou, staan veel vmbo’ers voor vragen als; hoe ziet de mbo-opleiding eruit, wat wordt er van me gevraagd, wat houdt een beroep in en past het beroep eigenlijk wel bij me. Op veel van deze vragen wil Drenthe College je vooraf graag antwoord geven. We organiseren daarom verschillende voorlichtingsbijeenkomsten zodat je niet alleen een leuke opleiding kiest, maar ook een die goed bij je past.
 

 

 

Gouden blok

Hulp bij studiekeus - kies MBO nu

Kies MBO nu.
DC helpt je kiezen

Hulp nodig om te kiezen? Via http://www.dchelptjekiezen.nl helpen we je door middel van 4 stappen naar jouw perfecte studiekeuze!

Last minute informatiemarkt / Kies mbo nu! Donderdag 13 juni 2019

Laat je op afspraak informeren over jouw mogelijkheden. Weet je het nog niet zeker? Twijfel je nog? Maak je definitieve keuze na een goed adviesgesprek tijdens Kies mbo nu! DC Emmen, Van Schaikweg 98 | 16.00 – 18.00 uur DC Meppel, Ambachtsweg 2 | 16.00 – 18.00 uur.

 

 

 

Zwart blok

hulp bij studiekeus - voorlichtingsavonden

Titel: 
Voorlichtingsavonden en meeloopdagen
Omschrijving: 
 

Voorlichtingsavonden

Om je te helpen bij jouw opleidingskeuze verzorgt DC al jaren voorlichtingsavonden op diverse vmbo-scholen. Op je eigen school kun je samen met je ouders voorlichtingen van opleidingen bijwonen die door vakdocenten van DC gegeven worden.

 

DC meeloopdagen

Wil je weten of de door jou gekozen mbo beroepsopleiding wel de juiste is, dan kun je altijd een dagje meelopen om de sfeer te proeven en te kijken of het echt wel wat voor je is. Ook bij twijfel kan meelopen een oplossing zijn. We willen jou graag helpen de juiste keuze te maken. Opgave voor meelopen in Assen, Emmen en Meppel kan via de DC website.

Klik hier om je aan te melden

 

Voorlichting Noordelijke mbo-scholen

Titel: 
Voorlichting Noordelijke mbo-scholen
Slogan: 
Welke opleidingen kan ik allemaal volgen?
Omschrijving: 

 

Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Om jou te helpen bij het kiezen van een vervolgopleiding, organiseren de vijf noordelijke mbo’s een gezamenlijk startmoment van het voorlichtingsjaar voor de regio Groningen en Noord-Drenthe. De naam: Hallo MBO. Vanaf begin van het schooljaar 2018/2019 komen wij, als noordelijke mbo's, langs op alle vmbo scholen in deze regio.

Welke opleidingen kan ik allemaal volgen?
Graag vertellen we je over het studiekeuzeproces welke opleidingen er te volgen zijn bij het mbo en hoe studeren op het mbo in zijn werk gaat.  Ook delen we aan iedere leerling een toolkit uit.

 

Wat is dat, een toolkit?
De toolkit bestaat uit:

  • een tas
  • een folder met info over open dagen/voorlichtingsdagen
  • brochures van de 5 scholen

 

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier