Home Klachten - Ongewenst gedrag
Ongewenst gedrag
Iedere uiting die door een ander vervelend of lastig wordt gevonden, kan ongewenst of intimiderend zijn.
Het kan gaan om handtastelijkheden, maar ook om reacties van mensen op of naar elkaar. Dubbelzinnige uitnodigingen of e-mails, toespelingen, ‘grappen’ of aanrakingen, pesterijen, schelden, discriminatie, teksten op social media, of zelfs aanranding of verkrachting: ongewenst gedrag kan op allerlei manieren gebeuren. De gevolgen kunnen voor iedereen verschillend zijn.  
 
Reglement inzake Ongewenst Gedrag:
Dit reglement geldt voor studenten en medewerkers van Drenthe College, dus voor iedereen die op Drenthe College lessen volgt of via school stage loopt, of  werkt. Hierin staat wat ongewenst gedrag is en wat je kunt doen, als je hiermee te maken krijgt.  Belangrijk is dat een klacht altijd heel zorgvuldig en discreet behandeld wordt. 
 
Vertrouwenspersonen:
Drenthe College heeft voor alle sectoren vertrouwenspersonen aangesteld. Hun namen staan in de studiegids of klik hier voor een overzicht. Als je lastiggevallen wordt, op school of op je stageplaats, neem dan zo snel mogelijk contact op met je mentor of met een vertrouwenspersoon. 
 
Externe Klachtencommissie:
Hierin zitten deskundigen van buiten de school, dus de commissie is onafhankelijk. Een klacht moet bij de commissie altijd schriftelijk worden ingediend: de vertrouwenspersoon kan je daarbij helpen.  
 
Meer informatie kun je vinden in:
 

 

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier