Home Kosten - Kosten voor extra, vrijwillig af te nemen faciliteiten

Kosten voor extra, vrijwillig af te nemen faciliteiten 

Drenthe College biedt faciliteiten aan, die niet echt nodig zijn om de opleiding te volgen. Je kan kiezen of je hiervan gebruik maakt. Het gaat bijvoorbeeld om: extra service bij de intake zoals een individueel assessment, softwarelicenties, kluisjes, extra excursies, feesten of maatschappelijke, culturele of sportactiviteiten. Als die extra activiteiten tijdens schooluren gebeuren en je doet er niet aan mee, dan krijg je vervangende lessen. Hierdoor voldoe je wel aan de uren norm. Informatie over de hoogte van de kosten of de manier van betalen: debiteuren@drenthecollege.nl of 088-1884667.


Betaling

Drenthe College stuurt je een factuur die je binnen 30 dagen moet betalen.  Als je niet betaalt, krijg je een betalingsherinnering en soms nog een tweede. Als de factuur ook daarna niet betaald is, start er een incassoprocedure. Je kunt ook een betalingsregeling afspreken. Daarvoor moet je contact opnemen met de financiële administratie (debiteuren@drenthecollege.nl of 088-1884667). 
 

Terugbetaling

Soms kun je (een deel van) de betaalde kosten terugkrijgen. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als je versneld je diploma haalt, overstapt naar een andere opleiding of bij ernstige ziekte of familieomstandigheden. Informatie hierover kan je vinden op de Studenten Startpagina DC
 

Studiefinanciering / Tegemoetkomingen

Als je jonger bent dan 18 jaar en je een voltijdsopleiding volgt, kunnen je ouders soms een ‘tegemoetkoming ouders’ krijgen.  Jij kunt zelf studiefinanciering aanvragen.  Informatie hierover kun je vinden op de website van DUO.

 

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier