Home Mysteryshoppers maken Meppel gastvrij
Mysteryshoppers maken Meppel gastvrij
09/11/2018 - 14:45

Onze eerstejaars studenten Business College starten binnenkort als Mysteryshopper in Meppel waarbij ze ondernemers beoordelen op onder andere hun gastvrijheid. Afgelopen week trapten de studenten het project af met een workshopmiddag.

Tijdens deze workshopmiddag kregen ze informatie over gastvrijheid in de binnenstad door o.a. Stad en Co. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het opzetten, begeleiden en uitvoeren van doeltreffende projecten die het ondernemingsklimaat kwalitatief verbeteren. Jennifer Noble van de gemeente Meppel was aanwezig om het merk ‘ Meppel Diep Geluk’ uit te leggen aan de studenten. Jack Jobing van Kenneth Smith verzorgde een training Hospitality.

Sterke binnenstad
De studenten werden gewezen op het beleven van een winkel. ‘Je blijft altijd het gevoel en je ervaring onthouden’, aldus Pascal Spijkerman van Stad en Co. Hij wijst met deze woorden op het belang van de gastvrijheid van een winkel. “Mensen moeten naar een winkel toe willen gaan. Dan zorg je ook dat mensen langer in een stad blijven en zo mogelijk bij collega’s gaan winkelen. Samen zorg je voor een sterke binnenstad en dát helpt tegen leegstand.”

www
Jennifer Noble is vanuit Meppel Diep Geluk betrokken met het thema gastvrijheid in de binnenstad. Het doel is dat vanuit het project Diep Geluk ingezet wordt het gat te verkleinen tussen de identiteit en het ervaren imago van de stad. Jack Jobing vulde hierop aan dat gastvrijheid in het DNA zit. “www is warm winkel welkom. Niet online winkelen, maar juist echt worden geholpen in een winkel.”

De studenten mogen als mysteryshopper gaan letten op verschillende onderdelen van de winkel. Hoe positief is de ondernemer, hoe is de begroeting, gaat de ondernemer een gesprek met de klant aan en hoe is de beleving? Daarnaast is een goede afsluiter van belang. Jack: “Gaat het ons lukken om van Meppel de meest gastvrije binnenstad van Nederland te maken?” De studenten hebben er zelf zin in. “We doen niet voor niets deze opleiding. Door nu deze test te doen kunnen we onze eigen visie en eigenschappen versterken.”

De resultaten worden uiteraard gepresenteerd aan de bezochte ondernemers.

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier