apr | 12 april 2022

DC Techniek organiseert World café sessies

CvI Emmen: DC Techniek organiseert World café sessies

8 en 9 februari was er een conferentie vanuit het Consortium voor Innovatie (CVI) in het Atlas Theater in Emmen. Eén van de eerste landelijk conferentie die weer fysiek door mocht en kon gaan.

Vanuit DC Techniek Emmen hebben we een tweetal “worldcafe sessies” ingebracht en gecoördineerd: ‘samenwerking MBO-HBO’ en ‘3e leerweg in de techniek’. Twee onderwerpen waar DC actief mee bezig is in de ontwikkeling. Naast dat wij bezoekers hebben kunnen informeren en inspireren, heeft het ons ook bruikbare opbrengsten gebracht. Techniek in de 3e leerweg is nog nergens grootschalig geconcretiseerd. Vanuit DC hebben we hier de eerste ervaringen mee en die breiden we graag uit. Als er bedrijven zijn die medewerkers (verder) willen opleiden via de 3e leerweg, dan horen wij dat graag!

Wat is de derde leerweg?
Een mbo-opleiding via de derde leerweg is dezelfde erkende mbo-opleiding zonder dat je 200 tot 700 uur op school moet zitten. Die urennorm is wel een verplichting binnen de BBL-route. 

De derde leerweg heeft geen urennorm, hierdoor kun jij zelf bepalen waar en wanneer je studeert. Als Drenthe College kunnen we dan dus nóg meer maatwerk leveren.

Elk voordeel heeft zijn nadeel: de derde leerweg wordt niet (grotendeels) betaald met overheidsbijdragen en is daardoor duurder.

CvI Emmen