apr | 22 april 2022

Studenten TT-Insitituut helpen tijdens World Superbike


Duizenden toeschouwers trekken dit weekend naar het TT-circuit voor World Superbike in Assen. Ook studenten Motorfiets- en Autotechniek van het DC TT-instituut vind je vanaf vandaag op het circuit. Natuurlijk om te genieten van al die motoren, maar ook om de handen uit de mouwen te steken! Zo helpen negen gemotiveerde studenten bij de bandencontrole tijdens Superbike. Eén andere student is dit weekend zelf geselecteerd om in de pitbox van Ten Kate mee te werken en te kijken. Een droom die uitkomt!

Helpen tijdens World Superbike is voor studenten natuurlijk een unieke kans. Een kans die ze zelf hebben verdiend door docenten via een sollicitatiebrief te overtuigen om deel te mogen nemen. Dit heeft een groep fanatieke studenten opgeleverd die ontzettend uitkijkt naar komend weekend.

Docent Mark Bouwman is blij dat studenten weer de race- en rallywereld kunnen verkennen. “Door corona vielen de afgelopen twee jaar veel activiteiten weg. Het TT-instituut komt gelukkig weer op gang en is steeds meer zichtbaar. Voor onze studenten is het ontzettend waardevol om te ervaren hoe het is om monteur te zijn van een raceteam en om te zien wat er gebeurt achter de schermen tijdens zo’n groot evenement.”