Archief |

BBL-student Danique over werken en leren

Een opleiding volgen en tegelijkertijd geld verdienen? Dat kan met een BBL-opleiding bij Drenthe College. Werken én leren staat hierbij centraal. Je gaat één dag (of 2 dagdelen) naar school en de andere dagen ben je aan het werk bij je eigen werkgever. In Over werken en leren vertellen BBL-studenten over hun ervaringen en keuzes. Dit keer geven we het woord aan student Danique Louwdijk. Zij volgt de niveau 3 opleiding Allround Kapper in Emmen. Vanaf september 2020 is deze opleiding opgesplitst in Haarstylist Dame en Haarstylist Heer


"Ik volg de driejarige kappersopleiding in Emmen. Op maandag ga ik naar school en daarnaast werk ik 26 uur per week bij Studio Stuive in Musselkanaal.

Waarom BBL?
Al vroeg wist ik dat ik kapster wilde worden. Het heeft me altijd erg leuk geleken om in een kapsalon te werken. Waar ik nu werkzaam ben, willen ze alleen BBL-studenten. Dus voor mij was de keuze snel gemaakt om een BBL-opleiding te volgen. Op mijn werk krijg ik kniptraining. Dat vind ik superleuk om te doen. Daarnaast leer ik in salon met klanten omgaan. Ook heb ik al mijn eigen vaste klanten.

Liever aan het werk
Ik ben heel blij dat ik voor een BBL-opleiding heb gekozen. Ik ben liever aan het werk dan dat ik naar school ga. Dinsdag is mijn vrije dag en ga ik bezig met school. Ik zorg ervoor dat ik dan alles af heb, want veel vrije tijd heb ik niet. Het leukste om te doen vind ik kleuren, knippen/snijden en het onderdeel barbier.

Een BBL-opleiding vraagt om veel thuisstudie. Gelukkig kan ik mijn docenten altijd mailen. Ook is het belangrijk dat je genoeg modellen hebt waar je behandelingen op kan oefenen. Ga je liever aan het werk dan naar school? Dan raad ik je zeker aan om te kiezen voor een BBL-opleiding."


Meer informatie

Wil je meer weten over de kappersopleidingen? Een DC-studentadviseur staat je graag te woord.

Wil je meer weten over onze BBL-opleidingen? Bekijk dan alle informatie hier