Archief |

Peter Kanon switcht naar zorg

Peter Kanon had er al 36 jaar in de horeca op zitten toen hij zijn koksbuis aan de wilgen hing. Zijn familie zag het al van mijlenver aankomen. “Ik haalde al jaren geen voldoening meer uit mijn werk”, vertelt Peter openhartig. “Dat merkte mijn gezin ook. Ik was altijd chagrijnig. Mijn dochter, jong als ze was, vroeg of het wel goed ging op mijn werk. Dat was voor mij de druppel. Twee dagen later leverde ik mijn ontslagbrief in.”

ZORGBOERDERIJ
Dat Peter de switch zou maken naar de zorg was geen verrassing. De zorg had altijd al een aantrekkingskracht op hem gehad en zijn zoon had aan het Drenthe College in Assen dezelfde opleiding gevolgd. De puzzelstukjes vielen op hun plek toen Peter tijdens een verjaardag een vacature voor een begeleider op een zorgboerderij onder zijn neus gedrukt kreeg. De opleiding Verzorgende IG ging hij daarnaast doen. “Mensen helpen is altijd mijn passie geweest. De sprong wagen voelde ook echt als een roeping. Ik heb er nog geen dag spijt van gehad. Die dankbaarheid van je cliënten vind je nergens anders.”

PENSIOEN
In 2019 begon hij aan het Drenthe College in Emmen. Hij kende niet de beste start: twee dagen voor zijn ‘eerste’ schooldag overleed zijn vader. “Vanuit het Drenthe College was hier gelukkig veel begrip voor. Ik werd goed opgevangen en kon later beginnen met mijn studie.” Natuurlijk was het wennen voor Peter, opeens had hij weer huiswerk. “Het was aanpassen tot en met, maar ik heb het altijd naar mijn zin gehad. Het ‘met elkaar, voor elkaar’-gevoel was erg sterk binnen de groep.” Hoewel de pensioengerechtigde leeftijd voor Peter steeds dichterbij komt, is dit slechts het begin. Het Drenthe College mag dit jaar weer een stoel voor hem reserveren tijdens zijn nieuwe opleiding, Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen.

Meer informatie
Wil je meer weten over de om- en bijscholingsmogelijkheden bij Drenthe College voor jou of jouw organisatie? Onze adviseurs Leven Lang Ontwikkelen staan voor je klaar en komen graag in contact

Bron: Digitale informatiekrant Zorg en Ondersteuning Emmen