Horeca en Facilitair | 16 februari 2021

Creatief met mocktails

Eind januari hebben studenten Horeca en Facilitaire Dienstverlening (FD) een cocktail- en mocktailpakket ontvangen. Het docententeam uit Emmen koppelde daar een leuke wedstrijd aan: 'Wie kan de beste mocktail bedenken en samenstellen?' Uit diverse inzendingen heeft een onafhankelijke jury, bestaande uit drie medewerkers van Sligro Emmen, drie winnaars gekozen.


De winaars

  1.  Sander Raven
    Derdejaars student Manager Ondernemer Horeca niveau 4

  2.  Dave Moorman en Hendrik de Boer 
    Derdejaarsstudenten Manager Ondernemer Horeca niveau 4

  3.  Ian Verschoor
    Eerstejaarsstudent Zelfwerkend Gastheer/Gastvrouw niveau 3


De zomer en winter in één glas.
Donderdag 11 februari was de prijsuitreiking bij Sligro in Emmen. De prijzen zijn uitgereikt door Eric Blaauwe, vestigingsdirecteur van Sligro Emmen. Hierbij waren ook een aantal docenten en de opleidingsmanager van Horeca en FD Emmen aanwezig.

De winnende mocktail draagt de naam 'Sander on the snow'. En volgens de bedenker is het de zomer en winter in één glas. De mix van sinaasappel, ananas en kokos zorgt voor een tropisch tintje en tegelijkertijd geeft het je een sneeuwgevoel. "Kortom, gewoon perfect", zo staat beschreven in de receptuur van Sander. Ook de jury was enthousiast: "Wat een geweldige mocktail, de Sander on the snow! Nu al zin in! Als het weer mag en kan, mag Sander bij de Sligro een workshop geven aan onze klanten!"

Ook studenten van de koksopleidingen niveau 2 en 3 lieten hun vaardigheden zien tijdens een wedstrijd. Zij werden uitgedaagd om het beste menu samen te stellen. Dit naar aanleiding van de foodbox die zij onlangs ontvingen. Mees Schoonewille ging er met de eerste prijs vandoor.

Geen tijd om stil te zitten
Bij beide wedstrijden kwam het vak rekenen aan bod. Zo moesten de studenten onder een bepaalde kostprijs blijven en moesten ze bij de receptuur rekening houden met het juiste gewicht en inhoudsmaten. Op basis van de recepturen van beide prijswinnaars hebben Sligro en team Horeca en FD opnieuw een mocktailpakket en foodbox samengesteld voor studenten. Studenten Horeca en FD zitten dus zeker niet stil en kunnen thuis weer aan de slag met het oefenen van hun praktische vaardigheden!

 


Dank aan Sligro Emmen

De prijzen werden aangeboden door Sligro Emmen en Drenthe College, team Horeca en Facilitaire Dienstverlening Emmen. Grote dank aan de directie en medewerkers van de Sligro Emmen voor de prettige samenwerking en het samenstellen van de pakketten!