jan | 23 januari 2023

Winnaars landelijke kwalificatiewedstrijden Lassers bij Drenthe College bekend

EMMEN – Voor het eerst was Drenthe College gastcollege en (mede)organisator van de landelijke kwalificatiewedstrijden voor Skills Heroes in de categorie Lasser TIG en Lasser MAG/BMBE. De beste 29 lassers in opleiding van mbo-scholen uit het hele land kwamen met hun begeleidende docenten van 17 t/m 20 januari naar de DC-locatie aan de Anna Paulownalaan 1 in Emmen.

Janny Gerrits, coördinator van Skills Heroes bij Drenthe College: “Wij kunnen terugkijken op een geslaagde week. Alle studenten nemen een ervaring mee om nooit te vergeten en het staat ook nog eens goed op hun CV.”

Dagelijks streden zo’n acht mbo-studenten in het laslokaal om een ticket voor Skills the Finals. Het Nederlands Kampioenschap voor de lassers wordt gehouden op 16 en 17 maart bij het ROC van Twente/SMEOT MBO Vakschool in Hengelo. De finalisten voor het NK werden afgelopen vrijdag in willekeurige volgorde door Arjan Everts, docent Techniek, middels een video bekend gemaakt. In de categorie Lasser TIG hebben Stijn ten Vergert van het ROC van Twente, Albert Herman Wuesman van Aventus, Bart Willems van ROC van Nijmegen en Ruben Tromp van Landstede zich geplaatst. In de categorie Lasser MAG/BMBE was er winst voor Tim Kleijne Snuverink van ROC van Twente, Daan de kraker van Deltion College, Robin Raamsman van Aventus en Max de Waal van ROC van Nijmegen.

Drenthe College heeft de organisatie van de laswedstrijd op zich genomen om de techniekopleidingen in de regio extra onder de aandacht te brengen. Ook worden DC-studenten gestimuleerd om aan deze vakwedstrijden deel te nemen en het beste uit zichzelf te halen. De mbo-school had ook twee troeven in het vuur: Kevin Veldman, student Allround Constructiewerker niveau 3 die stage loopt bij Flowfirm B.V. en Niels Vijverberg, student Constructiewerker niveau 2 en werkzaam bij leerbedrijf Oving Constructie B.V. “Onze jongens zijn zelfs in de kerstvakantie naar school gekomen om te oefenen. Ondanks dat ze het NK niet halen zijn wij ontzettend trots op ze”, laat Gerrits weten.