jun | 23 juni 2022

Studenten met zelfgemaakte voertuigen aan de start tijdens TT-week

Natuurlijk wordt er veel gesleuteld aan het TT-instituut, maar deze week staan er wel heel bijzondere voertuigen in de praktijkhal. Het is namelijk TT-week, een feestelijke week waarin optimaal gebruik wordt gemaakt van de creativiteit van studenten. Alle klassen zijn begin deze week gemixt en in teams hebben techniekstudenten van verschillende niveaus en leerjaren gebouwd aan een voertuig. Dit mocht van alles zijn; van fiets tot scootmobiel, of juist een combi.

Véél mocht, maar het voertuig moest wel voldoen aan een aantal specifieke eisen. Zo moest het 1.30 meter breed zijn, mocht het geen verbrandingsmotor hebben en moest alles gerealiseerd worden met een beperkt budget. Echt een uitdaging! Marktplaats werd afgestruind, garages thuis werden grondig doorzocht en ook de plaatselijke oudijzerhandel kreeg een bezoek. Het uiteindelijke doel? Vandaag het parcours goed afleggen en een prijs binnenslepen voor snelheid, originaliteit of techniek.

Maar vandaag staat er meer op het programma. Tussendoor verzorgen meerdere bedrijven workshops waarin de nieuwste technieken voorbij komen. Docent Chris Lanting: “Voor studenten voelt het als een feestweek, maar er schuilt meer achter. Ze doen veel materiaalkennis op, werken aan technische vaardigheden zoals lassen en slijpen en leggen contacten met bedrijven. Daarnaast is samenwerken een belangrijk aspect. Ze werken samen met studenten die ze voorheen niet kenden. Dit zorgt voor meer verbondenheid in de school. Studenten bloeien op door dit soort activiteiten. We moesten ze eind van de middag zelfs naar huis sturen, ze zijn zo gemotiveerd! De passie voor techniek kwam deze week echt naar voren.”

Studenten aan de start tijdens TT-week