mei | 31 mei 2021

BBL-student Kevin over werken en leren

Een opleiding volgen en tegelijkertijd geld verdienen? Dat kan met een BBL-opleiding bij Drenthe College. Werken én leren staat hierbij centraal. Je gaat één dag (of 2 dagdelen) naar school en de andere dagen ben je aan het werk bij je eigen werkgever. In Over werken en leren vertellen BBL-studenten over hun ervaringen en keuzes. Dit keer geven we het woord aan student Kevin ten Velde. Hij volgt de BBL-opleiding Procesoperator B (niveau 3).


“Ik heb een baan van 40 uur in de week en daarnaast volg ik de opleiding Procesoperator B. Ik wilde deze opleiding graag doen met oog op de toekomst. Je hebt namelijk steeds meer diploma’s nodig om ergens aan het werk te komen. Momenteel werk ik bij Rademakers Gieterij in Klazienaveen, dit valt onder de sector grootmetaal. Elke donderdag ga ik naar school. De procesvakken vind ik het leukste. Je leert hoe je alles bijstuurt, wat de gevolgen van storingen zijn en hoe je dit kunt voorkomen.

Hard werken wordt beloond
Hiervoor heb ik de opleiding Procesoperator A gevolgd. Dit geeft mij de kans om mijn diploma voor Procesoperator B binnen één jaar te halen. Al vind ik het combineren van werken en leren niet altijd makkelijk. Ik probeer zoveel mogelijk te leren als ik ochtenddienst heb. Je moet deze opleiding dus niet onderschatten. Er zit heel veel vrije tijd in, maar als je alles hebt behaald, heb je wel wat leuks op zak! Ik vind een BBL-opleiding dan ook een aanrader. Je doet ervaring op als operator en je verdient er tegelijkertijd geld mee."


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Procesoperator B? Student Kevin of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.

Wil je meer weten over onze BBL-opleidingen? Bekijk dan alle informatie hier