Nieuwsoverzicht | 20 november 2019

De Trans en Drenthe College openen leerafdeling

Op woensdag 20 november hebben zorgorganisatie De Trans en Drenthe College een convenant getekend voor het opzetten van een leerafdeling in het Activiteitencentrum van De Trans in Emmen. De leerafdeling opent in februari 2020 en biedt ruimte aan 13 stagiaires van verschillende zorg- en welzijnsopleidingen, niveaus en leerjaren van Drenthe College.

Het doel van de leerafdeling is om de kwaliteit van de zorg te verhogen door meer activiteiten aan te bieden, gericht op de individuele zorgvraag van de cliënt. Er wordt gewerkt vanuit de methodiek 'Ervaar het maar'. Hierbij staat de cliënt centraal en tegelijkertijd ontwikkelt een student zich op weg naar een beginnend beroepsbeoefenaar. De student leert in de praktijk zelfstandig werken, doelgroepgerichte activiteiten ontwikkelen, organiseren en begeleiden.

Uitdagende stageplaatsen
Voor Drenthe College heeft de samenwerking als voordeel dat het de garantie biedt voor uitdagende stageplaatsen. De leerafdeling betreft een jaarstage, bestaande uit een halfjaar basis en een halfjaar verdieping. Studenten van de opleidingen Maatschappelijk zorg/Verzorgende, Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg, Specifieke doelgroepen en Verpleegkundige kunnen hier terecht. Ze krijgen de kans om samen te werken binnen een eigen team van studenten onder begeleiding van werkbegeleiders van De Trans.