Nieuwsoverzicht | 29 november 2019

Excursie DNB en De Beurs in Amsterdam

Op dinsdag 29 oktober zijn we met onze niveau 2 klassen in het kader van de economische dimensie van Burgerschap naar Amsterdam geweest. Hier hebben we een bezoek gebracht aan De Nederlandsche Bank (DNB) en De Beurs. Beide bezoekjes waren erg leuk en leerzaam.

Bij DNB zijn we meer te weten gekomen over hun werk/taken en wat dit betekent voor mensen in hun dagelijks leven. Alles werd aangeboden in een gameaspect. We hebben op een leuke manier kennis gemaakt met de wereld van geld, goud en economie.

Na een mooie wandeling door Amsterdam kwamen we aan bij De Beurs. Hier zijn we rondgeleid en hebben we veel informatie gekregen over o.a. de geschiedenis van de beurs met het aandeel van de VOC en hoe bedrijven op de beurs terecht komen. Ook mochten we een kijkje nemen op de beursvloer. Tijdens de rondleiding hebben we zelf mogen ervaren in het handelsspel wat het inhoudt om aandelen te kopen en te verkopen.

Na het educatieve gedeelte was er voor iedereen tijd om even door Amsterdam te lopen en wat te eten. Aan het einde van de dag zaten we allemaal moe, maar voldaan in de bus terug naar huis. Al met al hebben we met elkaar een erg gezellige, leerzame en geslaagde dag gehad!