Nieuwsoverzicht | 16 maart 2021

Nieuwe cursus: Duurzame kunststoftechnologie

Deze cursus in speciaal ontwikkeld voor technici die geïnteresseerd zijn in duurzame kunststoftechnologie en voor werknemers die werkzaam zijn als technicus engineering of allround operationeel technicus in de kunststofbranche. In de kunststofindustrie spelen biobased materialen en recycling een grotere rol. Er is een omslag gaande van gebruikte kunststoffen naar biobased materialen. Drenthe College en NHL Stenden Hogeschool spelen hierop in met de cursus Duurzame Kunststoftechnologie.

In deze unieke samenwerking tussen mbo en hbo verdiepen wij ons in het produceren van biobased- en gerecyclede kunststoffen en houdt de deelnemer aan de cursus toezicht op de kwaliteit.

  • Startdatum: September 2021
  • Duur: Deze cursus bestaat uit acht dagdelen. Elke week één avond van 18.00 tot 21.00 uur.
  • Leslocatie: Drenthe College, locatie Van Schaikweg 98 te Emmen. Een bezoek aan het laboratorium van NHL Stenden Hogeschool is ook onderdeel van het cursusprogramma. De dagdelen worden verzorgd door docenten van Drenthe College en docenten van het lectoraat Duurzame Kunststoffen van NHL Stenden Hogeschool.

Aanmelden

Kosten
De kosten voor deze cursus bedragen € 995,- * (exclusief BTW). Naast cursusgeld zijn materiaalkosten, examen, bezoek aan het laboratorium van NHL / Stenden inbegrepen en koffie / thee inbegrepen.

* Bovenstaande kosten zijn een indicatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. 

Certificaat
De cursus wordt afgesloten met een officieel examen. Heb je het examen met een voldoende afgerond dan ontvang je een erkend mbo-certificaat van het keuzedeel duurzame kunststoftechnologie. Het mbo-certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO. 

Meer informatie en maatwerk
Heb je vragen over deze cursus lees HIER meer of ben je op zoek naar een maatwerktraject? Neem dan contact op met Bert Meijering, adviseur Leven Lang Ontwikkelen, via b.meijering@drenthecollege.nl of 06-52482806