Nieuwsoverzicht | 14 november 2019

Onzekerheden overwonnen tijdens cultuurweek

Op donderdagavond 14 november vond in het Atlas Theater de afsluiting en presentatie plaats van de eerste culturele week van de opleidingen Pedagogisch werk en Maatschappelijke zorg uit Emmen. De eerstejaars studenten hebben zich de hele week beziggehouden met kunst en cultuur. Maandag volgden ze drie workshops in verschillende kunstdisciplines. Daarna konden ze de discipline kiezen waar ze zich de verdere dagen in wilden verdiepen. Studenten hadden de keuze uit dans, film, kostuum, grime, slagwerk, rap, graffiti en popsongs.

Try it, Do it, Show it
De afsluiting in het Atlastheater was een enorm succes. Kwaliteiten werden zichtbaar en onzekerheden werden overwonnen, mede door de professionele begeleiding van de kunstdocenten. Studenten waren trots op hun eigen optreden maar ook belangstellend en enthousiast over die van hun jaargenoten. Dit doet wat met onze eerstejaars! Ouders en vrienden waren ook in grote getale komen kijken.


Samenwerking in de regio
De cultuurweek is mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Emmen. Bibian Welbergen van de Kunstbeweging heeft het programma voorbereid. Samen met muziekdocent Mirte de Groot van Drenthe college is een bijzonder geslaagde en goed georganiseerde week gerealiseerd. Dit met hulp van enthousiaste collega's van de opleiding Pedagogisch werk. Docenten hebben zelf ook een bijdrage geleverd in de vorm van een act op het podium.

Opleidingsmanager Karina van der Heijden heeft alle kunstdocenten en natuurlijk Bibian en Mirte bedankt met een bos bloemen en benoemde dat onze studenten zeker de beste versie van zichzelf hebben kunnen laten zien. "Ze hebben zich van een hele andere kant laten zien", liet Mirte weten. Dat onderwijs zo geweldig kan aansluiten bij de cultuur van jongeren, dat het stimulerend en ook leuk is, dát hebben we deze avond kunnen ervaren. Dit doet wat met hun zelfvertrouwen en het bewustzijn dat kunst en cultuur ons wat te bieden heeft. We denken zeker dat ze deze ervaring meenemen in hun latere werksituatie.

Met dank aan de gemeente en de Kunstbeweging om deze cultuurweek te realiseren, zijn wij zeer gedreven om dit volgend jaar te herhalen. De studenten hebben zo'n enorme inzet getoond, zoveel  enthousiasme en daarbij heel veel  geleerd. Een geweldig stimulerende eerste gele week van hun opleiding.