Office, Economie en Communicatie | 07 juni 2019

Alinda Stuiver liep stage op Tenerife

Juni 2019 - "Mijn naam is Alinda Stuiver en ik ben 18 jaar oud. De opleiding die ik volg is directiesecretaresse/managementassistent niveau 4 op Drenthe College in Meppel.

De afgelopen vier maanden heb ik stage gelopen op Tenerife in Blue Sea Puerto Resort als front office medewerker. Ik heb een ontzettend leuke en leerzame stageperiode gehad op Tenerife. Mijn collega’s achter de receptie spraken allemaal goed Engels. Dat vond ik erg fijn, zo kon ik het makkelijk begrijpen.

In mijn hotel kwamen allemaal verschillende soorten mensen uit verschillende landen, zoals uit Frankrijk, Engeland, Polen, Duitsland, Spanje. Er waren altijd wel erg veel Spanjaarden. Deze gasten kon ik in het begin van mijn stage niet verstaan/begrijpen omdat ik geen Spaanse les heb gehad op school. Na twee maanden kon ik de Spaanse gasten steeds beter begrijpen. Vaak kwamen dezelfde woorden voorbij waardoor ik wist wat ze bedoelden. Dit vond ik erg fijn, ook het terug praten ging steeds beter.

Ongeveer de helft van de gasten in ons hotel sprak Spaans en de andere helft sprak Engels of Duits. Ik moest onder andere gasten inchecken, uitchecken, kaarten schrijven, kamerpasjes maken, voorraden controleren, kassa tellen, vragen beantwoorden van klanten, rooming list controleren, transfers uitprinten en natuurlijk nog veel meer.

Het aller leukste vond ik om in een andere taal te spreken achter de receptie dus niet je moedertaal en ik vond het ontzettend leuk om nieuwe mensen te leren kennen, zowel mijn collega’s als andere stagairs. Tijdens mijn stageperiode zaten er nog 3 ander Nederlandse stagairs in een paar andere hotels in de buurt. In onze vrijetijd waren we vaak met elkaar en gingen we veel plaatsen bezoeken van het eiland en natuurlijk de lekkerst restaurantjes in de buurt uitproberen.

Kortom, ik heb hier een ontzettend leuke tijd gehad. Het zeker een aanrader om op buitenlandse stage te gaan!