Office, Economie en Communicatie | 15 juni 2020

BBL-student Djaimy over werken en leren

Een opleiding volgen en tegelijkertijd geld verdienen? Dat kan met een BBL-opleiding bij Drenthe College. Werken én leren staat hierbij centraal. Je gaat één dag (of 2 dagdelen) naar school en de andere dagen ben je aan het werk bij je eigen werkgever. In Over werken en leren vertellen BBL-studenten over hun ervaringen en keuzes. Dit keer geven we het woord aan student Djaimy Heerings. Zij volgt de opleiding Management Assistant en werkt bij de gemeente Assen.


"Ik volg de tweejarige BBL-opleiding Management Assistant. Momenteel ben ik werkzaam op de klantenservice van de gemeente Assen. Samen met mijn collega’s ben ik het eerste aanspreekpunt van de gemeente. Via GOA Publiek, een detacheringsbureau voor studenten, ben ik aan mijn werkplek gekomen. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag en op vrijdag heb ik les.

De keuze voor Management Assistant
Ik heb gekozen voor deze opleiding, omdat het uitvoeren van administratieve werkzaamheden mij erg aanspreekt. Het geeft mij een voldaan gevoel om zaken op orde te houden, bijvoorbeeld door het bijhouden van een agenda of door het plannen en beheren van afspraken. Bijkomende werkzaamheden van een managementassistent zijn o.a. het ontvangen van bezoekers en het organiseren van bijeenkomsten. Ik vind het ook erg leuk om hier meer over te leren. De vakken Engels en Secretariaatspraktijk vind ik het leukst. Ook het vak Duits vind ik leuker worden, omdat ik steeds meer leer en de taal beter begrijp.

Voordat ik aan deze mbo-opleiding begon, heb ik wel het één en ander voor mijn thuissituatie moeten regelen, zoals de werktijden/-dagen en kinderopvang. Ik woon samen met mijn man en twee kinderen. De balans tussen werk, school en privé is voor mij goed te plannen, waardoor ik mij kan inzetten voor mijn gezin, werk én school. Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen.

Eigen verantwoordelijkheid
Wat voor toekomstige studenten belangrijk is om te weten, is dat de opleiding zelfsturend is. Je hebt zelf de leiding over het maken van opdrachten en het inplannen van toetsen. Hiervoor moet je zelfstandig kunnen werken en je moet weten wat er van je verwacht wordt tijdens de opleiding.

Spreken de werkzaamheden je aan en vind je het fijn om door werken en leren je diploma te halen? Dan kan ik je de BBL-opleiding Management Assistant zeker aanraden. Ik deel graag mijn ervaringen, dus neem gerust contact met mij op wanneer je vragen hebt."


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Management Assistant? Student Djaimy of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.