Overige nieuwsberichten | 22 januari 2019

Voor je topsport naar Indonesië, wie wil dat nou niet?

Januari 2019 - Derdejaars topsport student Handel en Commercie, Ondernemer en retail Rik Wolters uit Emmen combineert zijn mbo studie met topsport. Pencak Silat sporter Rik was in december 2018 uitgenodigd om een trainingsstage te draaien in Indonesië. Pencak Silat is in Indonesië een hele grote sport en Rik kreeg de kans om met zijn selectie te trainen met toppers uit Indonesië.

Rik vertelt een paar ervaringen: “Bandung werd bezocht om te mogen trainen met Puseur Bumi Panglipur. Panglipur is een bekende stijl in de Pencak Silat wereld. Omdat onze club Panca Asas, een onderdeel is van het Panglipur systeem mochten wij met deze stijl meetrainen en veel van hun leren. Hier hebben wij gemiddeld 5 uur per dag getraind en hebben wij zeer veel van geleerd. Na afloop van onze trainingen in Bandung heeft elke sporter van ons de titel ambassadeur van de stijl Panglipur mogen ontvangen. Een fantastische ervaring”.

Van hun gebruiken, geloof en andere culturele verschillen heeft hij veel kunnen opsteken. Kortom het was een unieke en zeer positieve ervaring waar hij op terug kan kijken.

Topsport bij DC
Topsport en studie zijn bij Drenthe College prima te combineren. Met de topsportregeling wil Drenthe College studenten de kans geven zich op sportief en persoonlijk vlak te ontwikkelen en hun talenten aan de buitenwereld te tonen. DC vindt het belangrijk dat je als student zowel werkt aan je sport als aan je opleiding. Jij moet er, samen met ons, voor zorgen dat je naast of na je sportcarrière een beroep kunt uitoefenen.