Uiterlijke Verzorging | 29 januari 2020

Schoolwedstrijden uiterlijke verzorging

Talent en kennis komen samen tijdens schoolwedstrijden Drenthe College

Op maandag 3 februari houdt Drenthe College de jaarlijkse schoolwedstrijden voor studenten van haar- en schoonheidsverzorging. Dit is hét evenement waarbij de studenten hun talent en kennis kunnen laten zien in de praktijk. De schoolwedstrijden zijn een terugkerend evenement binnen de opleidingen uiterlijke verzorging van Drenthe College. Het evenement wordt gezien als een waardevolle praktijkervaring, want het geeft studenten vertrouwen in hun eigen kunnen en talent. Daarnaast daagt het ze uit om hun creativiteit en techniek te laten zien, twee belangrijke onderdelen in het vak van een schoonheidsspecialist of haarstylist.

Dit jaar wordt van de studenten verwacht dat ze een look bedenken en maken met het thema Colorful Future. Binnen dit thema heeft elke opleiding (schoonheidsverzorging of kapper) en jaargang zijn eigen wedstrijdonderdelen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van kleurrijke make-up, föhnen van een dame of heer en haren opsteken. De studenten zijn daarnaast ook verantwoordelijk voor het meebrengen van een geschikt model en de verdere aankleding van het model. Dit alles vraagt om een goede voorbereiding. Daarom volgen de studenten lessen gericht op het wedstrijdthema en oefenen ze op hun stageplek en thuis.

Kom zien en beleven
De wedstrijden vinden plaats op 3 februari tussen 09.30 en 15.45 uur bij Drenthe College aan de Van Schaikweg 98 in Emmen. Het belooft een gevarieerd programma te worden. Naast de wedstrijden voor de studenten, wordt in de ochtend een speciale make-upwedstrijd voor derde- en vierdejaars leerlingen van Hondsrug College gehouden. En tijdens de middagpauze van 12.15 tot 12.45 uur voert Nozem Barbers & Tattoo een spetterende barber show op. Genoeg te zien en te beleven!

Benieuwd naar al het talent in Emmen? Iedereen is van harte welkom om de wedstrijden en de barber show te bezoeken.