Verhalen |

BBL-student Anouk over werken en leren

De 28-jarige Anouk Wevers woont in Groningen. Zij volgt BBL-opleiding Bedrijfsadministrateur bij Drenthe College in Assen en werkt daarnaast in de administratieve sector bij de Rijksuniversiteit in Groningen.


“Vroeger heb ik gewerkt als verpleegkundige, maar ik vond dit uiteindelijk toch minder leuk dan gedacht. Ik ben me toen gaan oriënteren op andere mbo-opleidingen die beter bij mij passen. Gezien mijn leeftijd wilde ik een vast inkomen en niet meer hele dagen naar school. Uiteindelijk kwam ik uit bij de opleiding Bedrijfsadministrateur op Drenthe College."

De opleiding
"Vier dagen per week werk ik en één dag ga ik naar school. Op deze manier is de opleiding in twee jaar af te ronden. In het weekend (en af toe op een avond) besteed ik tijd aan het maken van opdrachten, verslagen en de voorbereiding op toetsen en examens. De administratieve vakken, zoals bedrijfsadministratie en bedrijfseconomie vind ik het leukst. Hier leer je echt wat het werk inhoudt. Er wordt van je verwacht dat je je volwassen opstelt en zelf de verantwoordelijkheid neemt om je opleiding succesvol af te ronden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het zelf inplannen van praktijkexamens op je werkplek.

Mijn werkplek heb ik gevonden door op verschillende sites te zoeken naar BBL-vacatures. Hier vond ik toen de vacature van de Rijksuniversiteit Groningen waarop ik gesolliciteerd heb.”

Voordelen BBL
Anouk kan het iedereen aanraden om met een BBL-opleiding te beginnen: “Je kan een diploma halen en daarnaast gewoon blijven werken. Dit betekent dat je een inkomen hebt en in principe geen studieschuld opbouwt. Ook heb je na het afronden van je opleiding werkervaring op je CV staan, wat een groot pluspunt is voor het vervolg van je carrière. En het maakt niet uit als je wat ouder bent, mensen van diverse leeftijden nemen deel aan een BBL-opleiding."


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Bedrijfsadministrateur? Student Anouk of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.


Student aan het woord
Echte verhalen delen vinden we belangrijk bij Drenthe College. Daarom gaan we graag in gesprek met onze studenten. Hoe ervaar jij je opleiding, hoe ben je tot je studiekeuze gekomen en welke dromen jaag je na? Zomaar wat vragen die beantwoord worden in Student aan het woord. Wil je meer weten over onze BBL-opleidingen? Bekijk dan alle informatie hier