Verhalen |

BBL-student Britt over werken en leren

Een opleiding volgen en tegelijkertijd geld verdienen? Dat kan met een BBL-opleiding bij Drenthe College. Werken én leren staat hierbij centraal. Je gaat één dag (of 2 dagdelen) naar school en de andere dagen ben je aan het werk bij je eigen werkgever. In Over werken en leren vertellen BBL-studenten over hun ervaringen en keuzes. Dit keer geven we het woord aan student Britt Moesker. Zij heeft de BBL-opleiding Bedrijfsadministrateur in twee jaar afgerond, in plaats van de gebruikelijke drie jaar.


"Afgelopen anderhalf jaar heb ik de BBL-opleiding Bedrijfsadministrateur (niveau 4) gevolgd. Hiervoor heb ik eerst een half jaar de BOL-variant gedaan. In die periode liep ik stage bij administratiekantoor Hemmen & Partners. Mijn stagebegeleider heeft mij toen gevraagd of ik de BBL-opleiding wilde volgen, want dan kon ik bij Hemmen & Partners blijven werken en leren tegelijk. Daarom ben ik overgestapt naar de BBL-opleiding. Dit is een goede keuze geweest, want in de praktijk heb ik veel dingen geleerd.

Werken, school en thuisstudie
Ik werkte drie dagen in de week bij het administratiekantoor en daarnaast had ik elke vrijdag school. Ik vond dit altijd goed te combineren. Op school vond ik de beroepsgerichte vakken het leukste. Door deze vakken leer je echt hoe je administratie moet verwerken. De theorie die je bij deze vakken krijgt, kun je direct toepassen in de praktijk. Hierdoor kon ik de theorie voor toetsen ook beter onthouden. Voor iedereen die deze BBL-opleiding wil volgen, is het belangrijk om te weten dat je thuis ook moet studeren. Er zijn veel formules, regels en theorieën die je moet kennen om de toetsen te halen."


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Bedrijfsadministrateur? Onze DC-studentadviseur staan je graag te woord.