Verhalen |

BBL-student Gerrit over werken en leren

Een opleiding volgen en tegelijkertijd geld verdienen? Dat kan met een BBL-opleiding bij Drenthe College. Werken én leren staat hierbij centraal. Je gaat één dag (of 2 dagdelen) naar school en de andere dagen ben je aan het werk bij je eigen werkgever. In Over werken en leren vertellen BBL-studenten over hun ervaringen en keuzes. Dit keer geven we het woord aan student Gerrit de Heij. Hij volgt de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen in Meppel. 

 

"Ik ben 53 jaar en volg de BBL-opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen (niveau 4) in Meppel. Woensdag is mijn schooldag en daarnaast werk ik bij Trajectum. Dit is een behandelkliniek binnen de forensische zorg. Trajectum behandelt mensen met o.a. een alcohol- of drugsverslaving. 

Carrièreswitch bij eigen werkgever
Voordat ik met de opleiding begon, was ik al werkzaam binnen Trajectum. Ik werkte op dat moment in de bedrijfskantine. Nadat ik informatie ingewonnen had voor een eventuele carrièreswitch, heeft Trajectum mij deze BBL-opleiding aangeboden. Ik heb voor Drenthe College gekozen omdat mijn oudste zoon hier ook een opleiding heeft gevolgd en het contact met school prettig verliep. Daarnaast woon ik vlakbij de locatie in Meppel.

Na 34 jaar opnieuw aan de studie
Ik raad anderen het zeker aan om een BBL-opleiding te volgen. Het is een mooie combinatie van werken en leren. De theorie kan je toepassen op de werkvloer. In het begin moest ik wel mijn weg hierin vinden. Na 34 jaar moest ik opnieuw aan de studie. Maar met behulp van mijn loopbaanbegeleider en het team waar ik mee werk is het gelukt om hierin mijn draai te vinden.  

Als je graag het geleerde direct in de praktijk wil brengen en geen hele dagen naar school wil, dan is een BBL-opleiding zeer geschikt."  


Meer informatie

Wil je meer weten over de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen? Gerrit of een DC-studentadviseur staan je graag te woord.

Wil je meer weten over onze BBL-opleidingen? Bekijk dan alle informatie hier